President Poetin: Misschien hebben Russische Joden zich gemoeid met Amerikaanse verkiezingen

De Russische president Vladimir Poetin zei dat Joden of andere minderheden misschien achter pogingen zitten om zich te bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. In een interview met NBC News dat dit weekend werd uitgezonden, ontkende Poetin beschuldigingen van Amerikaanse inlichtingendiensten dat hij bemiddelde bij de verkiezingen.

Plaatje hierboven: Vladimir Poetin in de voetstappen van zijn illustere idolen: Jozef Stalin, Vladimir Lenin en Leon Trotsky [beeldbron: The Bully Pulpit]

Zeggende dat de 13 Russische staatsburgers en drie Russische bedrijven vorige maand in een aanklacht werden aangeduid door speciale raadsman Robert Mueller “niet de belangen vertegenwoordigen van de Russische staat”, voegde president Poetin eraan toe:

“Misschien zijn ze niet eens Russen. Misschien zijn het Oekraïners, Tataren, Joden, alleen met Russisch staatsburgerschap. Zelfs dat moet worden gecontroleerd. Misschien hebben ze een dubbele nationaliteit. Of misschien een groene kaart. Misschien waren het de Amerikanen die ze betaalden voor dit werk. Hoe weet je dat? Ik weet het niet.”

Het Amerikaanse Joodse Comité (AJC) veroordeelde de opmerkingen van Poetin. “President Poetin suggereert dat Russische minderheden, of ze nu Oekraïens, Tataars of Joods zijn, achter de verkiezingen in de VS staan , herinneren ons op griezelige wijze aan de Protocollen van de Wijzen van Zion. Hij moet zijn opmerkingen zo snel mogelijk verhelderen,” twitterde de AJC op zaterdag:

De Protocollen van de Wijzen van Zion, een oud antisemitisch vervalst document, werd in 1903 door de Russische geheime dienst Ochrana (een vroege voorloper van de KGB en de latere FSB) opgepikt en ontworpen om te dienen als ultiem bewijs dat er een Joods-maçonnieke samenzwering zou bestaan om de wereld te veroveren. Vooral in de naziperiode was het erg populair en tengenwoordig immens populair in het Midden-Oosten, Turkije en binnen de Palestijnse Autoriteit.

Ksenia Svetlova, een Israëlisch Knesset-lid van de partij van de Zionistische Unie, twitterde ook over zijn opmerkingen en koppelde dit aan recente steun van de Poolse regering die het een misdaad zou maken om Polen de schuld te geven voor de Holocaust.

“We zijn redelijk bekend met de klassiekers ‘misschien regeren de Joden de wereld’ , ‘misschien tappen de Joden bloed af voor hun rituelen’ en ‘misschien hebben Joden de Poolse Joden afgeslacht’. Nu komt de nieuwste hit ‘misschien hebben de Joden zich bemoeid met Amerikaanse verkiezingen’. Onze regering moet deze verklaring over Joden ten stelligste veroordelen,” twitterde Svetlova


Bronnen:

♦ naar een artikelPutin: Maybe the Jews Meddled in US Elections” van 10 maart 2018 op de site van JNi.Media

♦ naar een artikelPutin: Jews may be responsible for US election meddling” van 10 maart op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “President Poetin: Misschien hebben Russische Joden zich gemoeid met Amerikaanse verkiezingen

 1. “Misschien zijn het Oekrainers, Tartaren of Joden”.
  Niet overdrijven a.u.b.

  Wij weten intussen al dat indien “de Joden” niet bestaan hadden, ze uitgevonden hadden moeten worden want anders was de wereld allang naar de knoppen gegaan.

  Dit wordt dan ook bedoeld met “de Joodse Lobby”.
  De bliksemafleider die er ten alle tijden & overal voor moet zorgen dat de rest v.d. planeet elkaar niet afmaakt.

  Het probleem is dat “de Joden” niet voor deze job gekozen hebben.

  Like

 2. We moeten niet al te verbaasd zijn. Onder de Slavische volken is het antisemitisme bijna aangeboren. En ook al oud. De kerken van de Oosterse Orthodoxie hebben de grond van oostelijk Europa tot een vruchtbare bodem voor Jodenhaat gemaakt. En dan hebben we het helaas niet over oude mensen en de dingen, die voorbij gaan. Maar het blijft een minder prettige uitspraak van een niet al te frisse heerser. Overigens heb ik wel begrepen, dat de banden tussen Israël en Rusland duidelijk verstevigd worden, vooral op het terrein van de high tech. Ook heeft Netanyahu een keer Rusland bezocht, naar ik meen voorjaar vorig jaar. Verschillende handelscontracten waren daarvan het gevolg. Voorzichtig optimisme doet ons de moed geven, dat ook hier een keer ten goede komt, waarvan Israël kan en mag profiteren.

  Like

Reacties zijn gesloten.