Europese Unie veroordeelt Israël voor zijn aanpak van de islamistische terreur

De Europese Unie (EU) heeft vrijdag een scherp geformuleerde verklaring afgelegd waarin zij kritiek heeft geuit op de wet die deze week in de Knesset is goedgekeurd, waardoor het permanente verblijf van terroristen kan worden ingetrokken. “Deze week heeft de Israëlische Knesset wetgeving aangenomen die de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken machtigt om de permanente verblijfsstatus van personen die betrokken zijn bij terrorisme, verraad of spionage in te trekken”, aldus de verklaring.

Terwijl de EU benadrukte dat zij “terrorisme in al zijn vormen verwerpt”, waarschuwde het dat “de nieuwe wet de verblijfsstatus van Palestijnen in Oost-Jeruzalem, een beschermde bevolking onder internationaal humanitair recht, nog meer onzekerder kan maken dan het nu al is. De nieuwe wet zou kunnen worden gebruikt om de Palestijnse aanwezigheid in Oost-Jeruzalem verder in gevaar te brengen, wat de vooruitzichten op een tweestatenoplossing verder zou ondermijnen.”

“In overeenstemming met het internationale recht erkent de Europese Unie de soevereiniteit van Israël niet over de gebieden die Israël sinds juni 1967 heeft bezet met inbegrip van Oost-Jeruzalem, en beschouwt deze niet als een deel van het grondgebied van Israël, ongeacht hun wettelijke status volgens de binnenlandse Israëlische wet,” leest de verklaring. “De Europese Unie zal nauwgezet controleren of en hoe deze nieuwe wet wordt toegepast op Palestijnen in Oost-Jeruzalem”, concludeerde de verklaring.

De wetgeving die woensdag in zijn tweede en derde lezing is goedgekeurd, verankert het gezag van de minister van Binnenlandse Zaken om een ​​permanente verblijfsvergunning in te trekken van een persoon die veroordeeld is voor betrokkenheid bij een terroristische daad. 48 Knesset-leden steunden de wet, 18 verzetten zich ertegen en zes onthielden zich van stemming.

door Elad Benari


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Europe criticizes Israel over legislation on terrorism” van 9 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

7 gedachtes over “Europese Unie veroordeelt Israël voor zijn aanpak van de islamistische terreur

 1. Is er nog iemand die om zich druk maakt over waar de EU iets van vind? Ik dacht het niet.

  Vooral nu het haar ware gezicht weer laat zien met betrekking tot het Syrische massaker in Affrin, de gedoogde Jodenhaat in eigen gelederen, haar reactie op de sexuele uitspattingen van NGO’s etc.etc.etc.

  Nee, zo kennen we onze Europeanen weer…….keffertjes!

  Liked by 3 people

 2. De ” EU “?
  En wie is dan wel de ” EU “?
  Dat zijn u en ik.
  Heeft men u iets gevraagd?
  Ik dacht het niet.
  O nee, die zelfde EU laat teruggekeerde jihad ” strijders ”
  ( slachters in de naam van de islam ) gewoon binnen.
  Dat geeft een veilig en goed gevoel. Toch?
  Tribunaal met onze Brusselse inteelt EU kliek.
  Allemaal achter slot en grendel.
  Exit EU.
  Baas in eigen land.
  Terug naar de aloude EEG!

  Liked by 2 people

Reacties zijn gesloten.