Turkse oproep om gezamenlijk islamitisch leger te vormen om Israël te bevechten

Op 12 december 2017, voorafgaand aan de top van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) in Istanboel, publiceerde de Turkse krant Yeni Şafak, die gelieerd is met president Recep Tayyip Erdoğan en zijn regerende AKP-partij, een artikel getiteld “Een oproep voor Dringende actie”, die ook verscheen op de website van de krant onder de titel “Wat als een leger van de islam zich tegen Israël heeft gevormd?

Het artikel riep de 57 lidstaten van de OIC op om een ​​gezamenlijk “Leger van de islam” te vormen om de staat Israël te belegeren en aan te vallen. Het merkt op dat een dergelijk gezamenlijk leger het Israëlische leger in mankracht, uitrusting en budget aanzienlijk zal overtreffen en presenteert statistieken om dit te bewijzen.

Het pleit ook voor het aanleggen van gezamenlijke bases voor de grond-, lucht- en zeekrachten van het leger die vanuit de hele islamitische wereld zullen toekomen om Israël te belegeren, waarbij opgemerkt wordt dat Pakistan, als het enige nucleaire land, een “speciale status” heeft onder de OIC-landen. Een interactieve kaart biedt informatie over op verschillende locaties gestationeerde strijdkrachten en de rol die zij kunnen spelen in de mogelijke gezamenlijke moslimaanval op Israël.

De belangrijkste punten van het artikel zijn afkomstig van de website van de Turkse SADAT International Defense and Consulting Company, die advies biedt over defensie en oorlogvoering, zowel conventioneel als onconventioneel, en over militaire organisatie, training en uitrusting.

Het bedrijf heeft een agenda ter bevordering van pan-islamitische militaire samenwerking. Volgens zijn missie streeft het ernaar om “defensiesamenwerking en samenwerking met de defensie-industrie tussen islamitische landen tot stand te brengen, om de islamitische wereld te helpen haar rechtmatige plaats onder de supermachten in te nemen door strategische advies- en opleidingsdiensten aan te bieden aan de militairen en binnenlandse veiligheidsdiensten van islamitische landen.”

Volgens Israëlische veiligheidsbronnen is het SADAT-bedrijf betrokken bij het helpen van Hamas en probeert het te helpen – met geld en militaire uitrusting – met de oprichting van een ‘Palestijns leger’ om Israël te bestrijden. Het SADAT-bedrijf werd opgericht door Erdoğan’s senior adviseur militaire zaken, gepensioneerde generaal Adnan Tanriverat, en werd voorgezeten door zijn zoon, Melih Tanriverat.

Adnan Tanrıverdi (1944) diende in het Artillerie-korps van het Turkse leger en leidde het thuisfrontcommando op Noord-Cyprus. Hij is een expert op het gebied van assymetrische oorlogsvoering en werd in 1996 ontslagen door het Turkse leger vanwege zijn islamitische leadnings. Een voormalige Turkse legerofficier, Ahmet Yavuz, beschreef hem als “een vijand van Atatürk” en verklaarde dat zijn ontslag uit het leger niet verrassend was.

Het artikel van Yeni Şafak is gebaseerd op een PDF-boekje met een aantal artikelen van Tanrıverdi, evenals andere materialen, die op de startpagina van de SADAT-website zijn verschenen en sindsdien zijn verwijderd. Sommige artikelen zijn virulent anti-Israëlisch en bevorderen het doel om de Palestijnen te bewapenen en een leger van islam te vormen om Israël te elimineren.

Onlangs werd Israël zich bewust van Tanrıverdi’s activiteiten nadat het een Turkse academicus Cemil Tekeli arresteerde, op verdenking van het helpen van Hamas-terroristen in Turkije. Volgens de Israëlische krant Makor Rishon is Tekeli, die sindsdien is gedeporteerd naar Turkije, nauw verwant aan Adnan Tanriverat.

Lees hier verder op Memri.org


Bronnen:

♦ naar een artikelTurkish Newspaper Close To President Erdogan Calls To Form Joint Islamic Army To Fight Israel” van 7 maart 2018 op de site van MEMRI

7 gedachtes over “Turkse oproep om gezamenlijk islamitisch leger te vormen om Israël te bevechten

 1. Misschien moeten we weer kruistochten tegen de islam organiseren ??
  Wat een eikels die turken !

  Like

 2. Hierin zit waarschijnlijk meer waarheid dan sommigen denken.
  De grootste vrees voor de islam is het vrienden worden van de grote mogendheden.
  Met behulp van O.a.Soros en Obama is er alleen maar verdeeldheid gekomen tussen V.S.,Europa,Rusland en het verre Oosten.
  Dat gaf de islam vele kansen en vooral lef.
  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat in het korte gesprek tussen Trump en Putin en later Japan en Korea over de islam is gesproken en dat dit de deksel op de islampot zal zijn. Maar een moslim kennende zal hij in zijn trots gekrenkt zijn als zijn geblaat niet uit gaat komen.
  Nooit zal ik de ochtend vergeten dat de radio zei dat Trump de winnaar was.

  Like

 3. Wie bekend is met de Bijbelse profetieën, aangaande Israël, weet natuurlijk allang dat dit op stapel staat. Er zijn diverse (premature) voorafschaduwingen geweest toen de legers van diverse islamitische landen in 1948, 1967 en 1973 probeerden Israël de zee in te drijven.
  Steeds is het mislukt, tot grote schade en schande van de aggressors. De laatste en grootste poging zal ook jammerlijk falen en zal vele, vele islamitische slachtoffers eisen. Tevens zal dit het einde betekenen van de islam wereldwijd en het begin zijn van een wereldomvattend vrederijk met Jeruzalem als regeringscentrum.
  Benieuwd naar het hoe en wat? Lees in de Bijbel: Zacharia, hoofdstuk 12 tm 14 en Joel, hoofdstuk 3. Dit zijn slechts twee profeten die schrijven over deze gebeurtenissen. Er is veel meer geschreven hierover, maar dit is een goed begin als je er niet bekend mee bent.

  Like

Reacties zijn gesloten.