Chaos op Londense Unief: gemaskerde demonstranten ranselen lezing van Israëli’s uit elkaar +video

“Als je de geesten niet kan winnen, sla dan op de hoofden,” moet een groep demonstranten van de extreemlinkse ANTIFA organisatie hebben gedacht toen zij het spreekgestoelte in het King’s College van de Universiteit van Cambridge bestormden en de lezing met bruut geweld onderbraken en het publiek uit elkaar ranselden. Waarna de vechtpartij verder liep in de hal en tevens rookgranaten werden geworpen. Antifa is een ultra-linkse beweging die zichzelf omschrijft als een “anti-fascistische linkse organisatie.”

The Telegraph meldt dat de sprekers Carl Benjamin en de Israëlische Dr. Yaron Brook waren. Benjamin, die het pseudoniem Sargon van Akkad gebruikt voor zijn YouTube-kanaal, staat bekend om zijn anti-feministische en anti-progressieve opvattingen en is beschreven als een ‘alt-rechtse’ sympathisant. Hij besprak de filosofie van het objectivisme naast Dr. Brook, die voorzitter is van de raad van bestuur van het Ayn Rand Institute.

In een video die de aanval documenteert, stormde een groep gemaskerde demonstranten de hal in waar de lezing werd gehouden, met Antifa-vlaggen en symbolen, totdat bewakers de rel stopten. Een van de studenten die aanwezig was bij het incident vertelde The Daily Mail dat “10 à 15 mensen, allemaal in het zwart gekleed, met zwarte kappen en zwarte maskers, over de barrières sprongen en meteen begonnen te vechten met de bewakers, die hen probeerden te stoppen  maar ze begonnen ze gewoon naar binnen te slaan.”

De Nationale Organisator van Studentenrechten aan de Henry Jackson Sociëteit Emma Fox werd door The Express geciteerd als zeggende: “De vreselijke scènes aan de KCL gisteravond herinneren ons dat er een indringende cultuur is van intolerantie en vijandigheid tegenover vrije meningsuiting op universiteitscampussen in Brittannië. Hoewel de twee sprekers ongetwijfeld controversiële standpunten hebben, moeten ze worden beantwoord door de kracht van het argument, niet door het argument van geweld.”

Antifa ATTACKS Sargon of Akkad and Yaron Brook at London College

3 gedachtes over “Chaos op Londense Unief: gemaskerde demonstranten ranselen lezing van Israëli’s uit elkaar +video

  1. Anti-fascisten……what a joke. De meest fascistische groep die geen ander geluid dan hun eigen utopische, sorry, chaotische doctrine wil horen en het met geweld op de ander wil leggen, laat zich toch wel als klassieke fascisten kennen. Een nieuwe groep antisemieten en van vele andere anti’s te beoordelen groep wordt rijkelijk gesteund door de DBS, haar sympatisanten en podiumgevers, zelfs tot in het EU-parlement of VU-honken. De fascistische werkwijze is een gemene deler. De leugenachtige doctrine is wat bestrijd moet worden door de kracht van feiten en waarheden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.