Toespraak van premier Netanyahu omtrent Iran op de AIPAC conferentie in de VS

Een deel uit de toespraak van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu, die hij hield op dinsdag 6 maart 2018 op de AIPAC Conferentie in Washington D.C., meer bepaald de paragraaf omtrent Iran.

Plaatje hierboven: New York, 27 september 2012. Premier Netanjahoe in de Verenigde Naties trekt een rode lijn onder de kernambities van Iran: “Tot daar en niet verder!” [bron]


“Goedemorgen, AIPAC. Het is altijd fijn om hier te zijn.

[..]

Onze regio wordt in duisternis gehuld. Iran bouwt een agressief imperium uit: Iran, Irak, Syrië, Libanon, Gaza, Jemen en er zullen er nog volgen. Nu probeert Iran een permanente militaire basis te bouwen in Syrië en een landbrug te creëren vanuit Tartus, van Teheran naar Tartus aan de Middellandse Zee.

En naast het verplaatsen van zijn leger, zijn luchtmacht en zijn marine naar Syrië, om aldus Israël van dichterbij te kunnen aanvallen, probeert het ook fabrieken te bouwen in Syrië en Libanon bestemd voor de ontwikkeling van precisiegeleide raketten die gericht worden op Israël.

Ik ga dat niet laten gebeuren. Dat laten we niet gebeuren. We moeten Iran stoppen. We zullen Iran stoppen. Vorige week lazen we in het boek Esther over een eerdere Perzische poging om ons volk uit te roeien. Ze faalden toen. Ze zullen nu ook falen. We zullen Iran nooit kernwapens laten ontwikkelen – niet nu, niet over tien jaar, nooit.

President Trump heeft duidelijk gemaakt dat zijn regering de agressie van Iran in de regio niet zal accepteren. Hij heeft duidelijk gemaakt dat ook hij nooit een nucleair bewapend Iran zal accepteren. Dat is het juiste beleid. Ik groet president Trump hieroomtret. En de president heeft ook duidelijk gemaakt dat als de fatale tekortkomingen van het nucleaire akkoord niet worden opgelost, hij zich zal terugtrekken uit het akkoord en de sancties [tegen Iran] zal herstellen. Israël zal daar aan de zijde van Amerika staan. En laat me u vertellen, dat andere landen in de regio [dat ook zullen doen].

Als we de agressie van Iran tegengaan, moeten we altijd onthouden dat we ons altijd [de strijd van] het dappere volk van Iran moeten herinneren: hun lijden, hun hoop, hun moed. Vrouwen worden gevangen gezet omdat ze hun hijabs hebben verwijderd. Studenten worden gefolterd, gemarteld en neergeschoten voor het pleiten voor vrijheid.

We staan achter diegenen in Iran die voor vrijheid staan. Nu geloof ik dat er een dag zal komen waarop deze vreselijke tirannie zal verdwijnen, zal vergaan van de aarde en op dat moment zal de historische vriendschap tussen het volk van Israël en het volk van Perzië hersteld worden. Vandaag hebben we Haman. Morgen hebben we Cyrus en vriendschap en vrede.

[..]

Bedankt, AIPAC. God zegene Israël. God zegen Amerika. En God zegene de alliantie tussen Israël en Amerika.”


Bronnen:

♦ naar een artikelFull Transcript of Netanyahu’s AIPAC Speech” van 6 maart 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.