Premier Netanyahu: Het concept van twee staten voor twee volkeren werkt niet

Premier Binyamin Netanyahu ging dinsdag in Washington aanzitten voor een gesprek met twaalf Amerikaanse verslaggevers in het Blair House, het officiële gastenhuis van het Witte Huis.

Plaatje hierboven: De twee gezichten van Mahmoud Abbas. Twee gezichten voor twee staten? [beeldbron: cartoon van Ronny Gordon op Arutz Sheva]

Het evenement werd bijgewoond door verslaggevers van de New York Times, de Washington Post en andere lokale uitzendnetwerken. Netanyahu weigerde vragen te beantwoorden over de Israëlische politiek en over zijn voormalige adviseur Nir Hefetz die een staatsgetuige werd.

De premier werd door de verslaggevers gevraagd of hij geloofde in een tweestatenoplossing om een ​​einde te maken aan het conflict tussen Israël en de Palestijnse Arabieren en antwoordde: “Ik heb het niet genoemd. Maar ik heb het gedefinieerd.”

Netanyahu legde uit dat Israël niet tracht de Palestijnen te besturen, maar dat Israël de overheersende veiligheidscontrole van Judea en Samaria moet behouden, waarbij hij opmerkte dat de Palestijnen niet in staat zijn om geweld uit te roeien. “Er is geen mogelijkheid van de Palestijnen om met deze dingen om te gaan. Wie zijn werk doet, zijn de Israëlische veiligheidstroepen,” zei Netanyahu. “Je kunt zeggen dat het goed is als we ze een staat geven … empirisch gezien werkt het niet met wat we zien.”

Tijdens zijn toespraak op de AIPAC-beleidsconferentie, een dag eerder, zei Netanyahu dat het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit (PA) een einde moet maken aan haar beleid om gevangen terroristen te financieren en een serieuze inzet voor vrede moet maken om een ​​definitieve statusovereenkomst te bereiken.

“Ik heb een boodschap voor president Abbas: stop met het betalen van terroristen. Want welke boodschap stuurt dit naar Palestijnse kinderen? Het zegt vermoordt Joden en wordt rijk. En ik geloof dat president Abbas dit geld beter zou kunnen besteden – om wegen, scholen, ziekenhuizen en fabrieken te bouwen. Bouw aan het leven, betaal de dood niet. Investeer in het leven. Investeer in vrede,” zei de premier.

door Nitsan Keidar


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nitsan Keidar “Netanyahu: The two-state idea does not work” van 7 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Premier Netanyahu: Het concept van twee staten voor twee volkeren werkt niet

  1. Een tweestaten in een land is verre van een oplossing, ook wil men Jeruzalem verdelen in twee hoofdsteden voor de Joden en voor de Palestijnen en ook dat werkt niet , in feite is elke puzzel die men legt er een die nergens niet past er is geen pasklare oplossing.

    Like

  2. Dit is op Mother of the Mount Carmel herblogden reageerde:
    Wij zien ook geen heil in de 2 staten oplossing. We zien duidelijk dat ze niet de capaciteit hebben een Staat te draaien. We vinden de huidige leiders geen Staat waardig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.