Christenen in Jeruzalem, vraag je broeders in Syrië en Egypte hoe het hen is vergaan

Tsunami’s en aardbevingen veroorzaken buitengewone solidariteitsbewegingen in het Westen en zijn media, terwijl de verdwijning van hele christelijke bevolkingsgroepen, van hun tweeduizend jaar oude beschavingen, nooit iemand beroert.

Het Colosseum in Rome (plaatje hierboven) werd onlangs rood gekleurd om te herinneren aan de vervolgde christenen, de vermoorden in Turkije, de onthoofden in Libië, de gebombardeerden in Syrië, de ontheemden van Irak, de verbranden van Nigeria. Maar ondanks het spectaculaire gebaar maak ik mij geen enkele illusie.

We hebben allemaal tienduizenden mensen zien flaneren door de straten van Europa ten gunste van de Palestijnen terwijl ze vanuit Gaza duizenden raketten lanceerden naar Israëlische burgers, maar de christelijke ondraaglijke pijn in islamitische landen trekt minder aandacht dan een bowlingcompetitie.

Er waren het afgelopen jaar meer mensen in Milaan die “dood aan de Joden” riepen dan er zouden zijn als er een demonstratie werd gehouden voor bedreigde christenen. Het is een ander bewijs van onze morele decadentie.

De leiders van de christelijke gemeenschappen van het Graf in Jeruzalem besloten vorige week om een ​​paar dagen de heiligste christelijke plaats ter wereld te sluiten als een vorm van protest tegen het Israëlische belastingplan. De selectie van een commissie om over dit onderwerp te onderhandelen, zorgde ervoor dat ze weer open gingen.

Het is de prijs van vrijheid. Omdat christenen in Israël een unieke vrijheid van aanbidding en beweging genieten, hebben ze tijd en energie om met de Joodse staat over een economische kwestie te strijden. In plaats van het pluralisme van Israël te vieren, wat het uniek maakte in de halvemaan van Marokko tot India, geven deze christenen de schuld aan Israël van het vervolgen van hen zoals het nazi-Duitsland met de Joden deed. Ze hebben hun verstand verlorent.

Deze christenen zouden hun Egyptische broers moeten zien, die nu bidden voor de strijd van president Al Sisi tegen ISIS in de Sinaï, waar meer dan één kerk werd aangevallen en gesloten. Of hun Syrische broers, die in Deir el Ezzor net een christelijke mis opnieuw hebben gevierd in een kerk die verwoest is na jarenlange sluiting als gevolg van de burgeroorlog.

En nu keren deze christenen terug met het beschuldigen van Israël van ‘het schenden van religieuze vrijheid’. Clowns!

door Giulio Meotti


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Christians in Jerusalem, ask your brethen in Syria and Egypt” van 4 maart 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Christenen in Jeruzalem, vraag je broeders in Syrië en Egypte hoe het hen is vergaan

  1. Nou ik bekommer zeker om de vervolgde christenen wereldwijd. De grootste roep dat wordt vervolgd, vernederd en vermoord door islamfascisten/-terroristen, alles in de naam van de islam. Als ik hun verhalen lees in Open Doors voel ik machteloosheid en kwaadheid in mij opborrelen. Waar islamfunda’s de macht over hen spelen. Ze mentaal en fysiek geweld wordt aangedaan. Enkel omdat ze Christen zijn. Geen aandacht door de mainstreammedia. Ergelijk. 215 miljoen christenen worden vervolgd waarvan verleden jaar 90.000 van hen werden vermoord door islamfanataci. De intolerante Joden/Christendoders, vrouwonderdrukkers en homo-ophangers(o.a. Iran). Een quran die rammelt. 250 jr opgesteld door 6 sektarische stammen, na de dood van de zeer perverse, psychopatische krijgsman l*l moha.ed. Geen ooggetuigen dus. Waar verzen zijn weggelaten, gewijzigd of later toegevoegd. Waar onafhankelijke deskundigen na het boek te hebben doorgenomen tot de conclusie komen dat het warrig is, zinnen niet doorlopen, niet chronologisch loopt, liefdeloos, onderwerpend, hatend en oorlogzuchtig t.a.v. anders-en ongelovigen. Kortom niet serieus te nemen boek. Het wordt tijd dat de islam wordt verdrongen. Een dam wereldwijd wordt opgeworpen. De islam is de ellende en kwaad in de wereld. Stop hen.

    Like

Reacties zijn gesloten.