Martelaarsverlangen naar 72 maagden van 16-jarige Palestijn vervuld door Israël; PA boos

Het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit (PA) berichtte dat een 16-jarige Palestijn jaloers was op de grote begrafenissen die “martelaren” (shahids) te beurt vallen, zeggende dat hij er naar verlangt dat zijn eigen “bruiloft” net zo zal worden.

Plaatje hierboven: 72 vriendelijk lachende maagden staan de Palestijnse martelaar in het hiernamaals op te wachten om zijn jonge heer te masseren tot aan het einde der tijden en zelfs nog lang daarna. Ook de 72 vrouwen zelves kijken er zichtbaar verlangend naar uit…

Zijn definitie van een begrafenis als een “bruiloft” is een verwijzing naar de islamitische traditie die de Palestijnse Autoriteit haar volk onderwijst. Ze beweren dat terroristen en anderen die sterven in confrontaties met Israël, sjahids zijn – martelaren – die in het paradijs worden beloond met 72 donkerogige wulpse maagden. Dienovereenkomstig hebben Palestijnse “martelaren” geen begrafenis maar hebben ze “bruiloften”, 72 in ene keer.

Blijkbaar was de 16-jarige Laith Haitham Abu Na’im daarvan overtuigd door de PA-lessen. Volgens de officiële krant van de PA ‘stond hij bekend om zijn sterke afgunst op de begrafenissen van de grote martelaren (Shahids),” omdat hij zijn eigen gelijksoortige “bruiloft wilde.”

Vorige maand vond hij de dood die hij had gezocht tijdens een confrontatie met Israël en volgens het PA dagblad “werd er een grote bruiloft gehouden waar hij naar verlangde.” De PA rapporteerde ook dat Abu Na’im “met zijn vrienden concurreerde over wie er als eerste zou komen om stenen naar de jeeps van de bezetting te gooien en dat niemand hem mocht voorbij steken”:

“Laith Haitham Abu Na’im, een 16-jarige Palestijn werd volgens het PA Ministerie van Volksgezondheid neergeschoten en gedood op 30 januari 2018 tijdens een confrontatie met Israëlische soldaten nabij Ramallah. Het Israëlische leger zei dat de Palestijnen stenen en Molotov-cocktails naar de soldaten gooiden en dat er geen scherpe ammunitie door het leger werden gebruikt. Het onderzoekt de bewering met betrekking tot de dood van Abu Na’im.”

Niettegenstaande het duidelijk was dat deze 16-jarige knaap erop uit was om “martelaar” te worden en te huwen met de “72 maagden”, belet de Palestijnse Autoriteit er niet van om Israël voor zijn dood te beschuldigen. De Palestijnse televisie berichtte op 31 januari 2018: “Hij werd van kortbij neergeschoten en vermoord door een vijandige soldaat, en dit was onderdeel van het systematische Israëlische beleid om Palestijnse kinderen te vermoorden wiens enige zonde  is hun liefde was voor het vaderland.”

Fatah-lid van het Centraal Comité Abbas Zaki gaf Israël ook de schuld: “Ik zag het toneel van de moord … wanneer een mens verandert in een wilde, en degene die gewapend is met alle soorten wapens een jong persoon aanvalt van een dergelijke leeftijd aan en hem doodt, dan verliest hij zijn menselijkheid.”

Zaki zelf, net nadat hij Israël de schuld gaf voor ‘moord’, ging verder met te zeggen dat het de wens is van Palestijnse jongeren om martelaren te worden die aldus willen helpen om de Palestijnse zaak voort te zetten: “De stroom van de jongeren en [voormalige PA-voorzitter Yasser] Arafat’s slogan ‘Miljoenen martelaars trekken naar Jeruzalem’ zijn de garantie voor de voortzetting van het leiderschap tegen al deze uitdagingen.”

door Itamar Marcus


Bronnen:

♦ naar een ingekort artikel van Itamar MarcusEager to marry the Virgins of Paradise a 16-year-old Palestinian sought Martyrdom – Yet the PA blamed Israel for his “murder” van 28 februari 2018 op de site van Palestinian Mediwa Watch (PMW)

 

Een gedachte over “Martelaarsverlangen naar 72 maagden van 16-jarige Palestijn vervuld door Israël; PA boos

Reacties zijn gesloten.