Poerim in Parijs: Joodse jongen in elkaar geslagen door vier Noord-Afrikanen

De politie in Frankrijk arresteerde vier tieners die verdacht worden van het afranselen van een Joodse jongen met een stok en het weggrissen van zijn keppel buiten een synagoge ten noorden van Parijs. De verdachten van Noord-Afrikaanse oorsprong werden woensdagnacht vastgehouden in Montmagny, berichtte het dagblad Le Parisien op donderdag.

Hun belaagde slachtoffer, G. Nathan, een jongen van 14 jaar, werd na 20u00 in elkaar geslagen, nabij de synagoge van Montmagny (Val d’Oise) in de buurt waar de feestdag van Poerim werd gevierd. Het Nationale Bureau voor Waakzaamheid tegen Antisemitisme (BNVCA) prees de autoriteiten voor haar “snelle en effectieve” interventie.

In het rapport stond niet of de jongen gewond was geraakt, maar zijn zonnebril was vernield. Een van zijn aanvallers was bewapend met een stok. De politie behandelt de aanval als een antisemitisch incident. De vermeende aanvallers, 14 en 15 jaar oud, noemden de Joodse jongen, zijn zus en broer ‘vuile joden’ in het park waar ze speelden, zo meldde Le Parisien op basis van politiebronnen. Volgens BNVCA zijn alle vier verdachten van Arabische afkomst.

De Joodse kinderen staken vuurwerk aan, een gebruik van Poerim in sommige Joodse buurten in Europa. In de afgelopen jaren hebben communale leiders en Joodse schooldirecteurs het gebruik van vuurwerk en speelgoedwapens tijdens Poerim verboden vanwege veiligheidsoverwegingen. De vermeende aanvallers worden verondersteld te hebben gewacht op de jongen terwijl hij de dienst bijwoonde in een nabijgelegen synagoge en mishandelde hem nadat hij was vertrokken.

Een gedachte over “Poerim in Parijs: Joodse jongen in elkaar geslagen door vier Noord-Afrikanen

  1. 4 N-Afrikaanse jongens ranselen 1 Joodse jongen af met een stok.

    Deze N-Afrikaanse medeburgers zijn toch échte helden en een positieve verrijking voor onze toekomst.

    Wanneer wordt dit rapalje eens écht onder handen genomen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.