Nederlandse universiteit sluit centrum dat een uitgewezen Palestijnse terroriste verborg

Logies verstrekken aan een criminele gast was niet de reden die de universiteit opgaf om het centrum te sluiten, maar eerder dat haar bezoek niet eerst bij de instelling was goedgekeurd. Na het hosten van een bijeenkomst ter ere van de veroordeelde terroriste Rasmeah Odeh, werd het Verrekijker Centrum abrupt gesloten door de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, kondigde instelling op woensdag zelf aan.

Plaatje hierboven: De thans 70-jarige Rasmea Odeh (midden), een terroriste van de PFLP, kort voor haar uitwijzing uit de VS voor fraudeleuze immigratie aanvraag. In 1969 pleegde ze enkele bomaanslagen in Jeruzalem waarbij 2 doden vielen [beeldbron: Al Jazeera]

Het feit dat Odeh een veroordeelde terroriste is van Volksfront voor de Bevrijding van de Palestina (PFLP) die gedurende 10 jaar in Israël gevangen is gezet voor haar deel in een bomaanslag in 1969 op een Jeruzalemse supermarkt waarbij twee mensen werden, was nochtans niet de reden voor de actie. Evenmin was haar openlijke virulente oppositie tegen de Joodse staat een bezwaar.

”De VU nam deze drastische beslissing nadat er op dinsdagavond 27 februari een geheime ontmoeting had plaatsgevonden in het Verrekijker Centrum,” zei de universiteit in een verklaring. “Het collectief [dat de leiding heeft over het centrum] heeft de VU opzettelijk niet op de hoogte gesteld, ondanks afspraken hierover.”

De andere genoemde overtreding was dat de vergadering een beleid met gesloten deuren handhaaft, wat tegen universitaire regels is. Volgens berichten in de Nederlandse media stond het verantwoordelijke collectief de toegang tot verslaggevers voor het Joodse Nederlandse weekblad NIW niet toe, omdat zij ‘Zionisten’ zijn.

Omdat de organisatoren het vertrouwen schonden dat de universiteit had om “veilige en verantwoorde” activiteiten te houden, stelde de VU dat het “geen andere keuze” had dan ze te sluiten. Toch liet de VU schijnbaar de deur open voor hun heropening door aan het eind te stellen dat het “naar een nette en correcte regeling” met het centrum streeft.

Rasmea Odeh
Odeh werd in 1948 geboren in Lifta, een buitenwijk van Jeruzalem waar veel Arabieren wonen. Toen zij in 1994 naar de Verenigde Staten emigreerde had ze bij de immigratie autoriteiten verzuimd te vertellen dat ze lid was geweest van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (Popular Front for the Liberation of Palestine-PFLP) en dat ze tien jaar in een Israëlische cel had gezeten voor haar betrokkenheid bij enkele bomaanslagen waarbij verscheidene doden vielen.

Op 21 februari 1969 hielp Rasmea Odeh de PFLP met een bomaanslag op de SuperSol supermarkt in Jeruzalem uit te voeren waarbij twee doden vielen, met name de 21 jarige Leon Kanner uit Netanya en de 22-jarige Eddie Joffe (plaatje hieronder):

Odeh werd reeds in maart 1969 gearresteerd en in 1970 door een Israëlische rechtbank veroordeeld tot levenslange opsluiting voor haar rol in de bomaanslagen en lidmaatschap van de verboden terreurgroep PFLP. Echter Odeh zat van haar levenslange gevangenstraf slechts 10 jaar effectief achter de tralies. In 1980 werd Odeh vervroegd vrijgelaten naar aanleiding van een gevangenenruil met Libanon. Zij was één van de 76 Palestijnen die in Israëlische cellen gevangen zaten die, conform een akkoord met de PFLP van 14 maart 1979, werden ingeruild voor een Israëlische soldaat, met name de 29-jarige Avraham Amram die sinds 5 april 1978 gevangen zat in Libanon.

Begin 1980 werd ze op vrije voeten gelaten in Jordanië van waaruit ze in 1994 naar Amerika reisde en in 2004 Amerikaans onderdaan werd. Zij werd later actief in de Arab American Action Network in Chicago waar ze mede-directeur werd. Odeh werd reeds op 17 oktober 2013 beschuldigd van immigratie fraude. Maar ze zal haar uitzetting nog vier jaar lang blijven aanvechten voor de rechtbank. Echter, in 2014 pleitte ze schuldig dat ze haar bij haar immigratieaanvraag in 1994 had gelogen over haar crimineel verleden.

De rechtbank in Detroit veroordeelde haar thans ook tot een boete van 1000 dollar voor het vervalsen van haar immigratiepapieren. De 69-jarige Amerikaans-Palestijnse Rasmea Odeh uit Chicago werd op donderdag 17 augustus 2017 door een locale rechtbank in Detroit veroordeeld tot uitzetting uit de Verenigde Staten en het verlies van haar Amerikaanse nationaliteit, bericht de Jewish Press.

  1. De PFLP staat al ruim 20 jaren op de Amerikaanse lijst van verboden terreurorganisaties (met name 61 organisaties en entiteiten). De Amerikaanse lijst wordt regelmatig bijgewerkt, de laatste keer op 16 augustus 2017 met de toevoeging van de terreurorganisatie Hizbul Mujahideen (HM) uit Kasjmier, Pakistan: .

  2. Op de Europese lijst staan aanmerkelijk minder organisaties vermeld, met name 22. Ook de PFLP alsook de PFLP-GC staan op die lijst vermeld. De lijst werd voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2017. Onlangs werd Hamas terug toegevoegd aan de EU-lijst nadat het daar om onbegrijpelijke redenen drie jaar geleden werd verwijderd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Batya Jerenberg “Dutch university closes center that hosted Palestinian terrorist” van 2 maart 2018 op de site van World Israel News

 

Een gedachte over “Nederlandse universiteit sluit centrum dat een uitgewezen Palestijnse terroriste verborg

  1. En de “linkse kerk”, maakt van deze madam onderhand een heilige. Links en de islam, maakt meer kapot dan goed voor ons is! Een zeer giftig elixer, dat is het.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.