Amnesty International beweert dat Israël Palestijnse kinderen ‘doodt’ en ‘martelt’

Het recente rapport van Amnesty International over de toestand van de mensenrechten in 159 landen en gebieden in 2017 beweert dat Israël Palestijnse kinderen ‘ongestraft’ vermoordt en ‘martelt’. Opmerkelijk is wel dat de kritiek op Israël veel uitgebreider en kritischer is dan die van bekende bastions van mensenrechtenschendingen, waaronder Syrië, Irak en Jemen.

“In juni was het 50 jaar geleden sinds Israëls bezetting van de Palestijnse gebieden en het begin van het elfde jaar van zijn illegale blokkade van de Gazastrook, waarbij ongeveer 2 miljoen inwoners werden onderworpen aan collectieve straffen en een groeiende humanitaire crisis,” begint het rapport. “Israëlische troepen hebben op illegale wijze Palestijnse burgers vermoord, inclusief kinderen … Marteling en andere mishandelingen van gedetineerden, waaronder kinderen, bleven onderminderd doorgaan en werden ongestraft gepleegd,” gaat het verder.

In de sectie “Onwettige moorden”, beweert het document dat Israëlische soldaten, politie en veiligheidsagenten ten minste 75 Palestijnen hebben gedood, waarbij ze later opmerkten dat “sommigen van de doden werden neergeschoten terwijl ze Israëliërs aanvielen of ervan verdacht werden een aanslag te plegen.” “Velen, inclusief kinderen werden doodgeschoten en wederrechtelijk gedood terwijl ze geen directe bedreiging vormden voor het leven,” aldus de rapporten.

De sectie “Overmatig gebruik van geweld” beweert dat Israëlische troepen minstens 20 Palestijnen hebben gedood en duizenden hebben verwond tijdens aanvallen tijdens rellen. “Veel demonstranten gooiden stenen of andere projectielen weg, maar vormden geen bedreiging voor de levens van goed beschermde Israëlische soldaten toen ze werden neergeschoten”, zegt het.

Daniel Laufer, hoofd van de buitenlandse mediarelaties voor NGO Monitor, zei dat het jaarverslag al heel lang buitensporige anti-Israël-vooroordelen koestert. “Het rapport van Amnesty 2017 staat vol met verdraaingen en handhaaft de langdurige anti-Israël bias van de groep,” zei hij op donderdag. “Dat de sectie Israël langer is dan die over Syrië, Irak en Jemen, toont op lachwekkende wijze aan dat er in Israël meer problemen met de mensenrechten zijn dan in die landen.”

Onder de twijfelachtige gedeelten merkt Laufer op dat het rapport vermeldt dat Khalida Jarrar, een lid van de Palestijnse Wetgevende Raad en bestuurslid van de in Ramallah gevestigde NGO Addameer Prisioner Support and Human Rights Association, en Addameer-medewerker Salah Hammouri, nog steeds in administratieve detentie zit aan het einde van het jaar.

“Echter, [Amnesty] ‘vergeet’ wel te vermelden dat deze beide leden zijn van de PFLP-terreurorganisatie waarin Jarrar een belangrijke functie heeft en dat Hamouri gevangen is gezet omdat hij poogde rabbijn Ovadia Yosef te vermoorden”, zei Laufer. De PFLP staat op de lijst van verboden terreurgroepen van zowel de Europese Unie als van de Verenigde Staten.

In reactie op de paragraaf die beweert: “Veel demonstranten gooiden stenen of andere projectielen maar vormden geen bedreiging voor de levens van goed beschermde Israëlische soldaten toen ze werden neergeschoten”, zei Laufer: “Deze manier van denken excuseert zowel het geweld terwijl het een ongefundeerde standaard creërt die moet voorkomen dat Israëlische troepen zichzelf en anderen beschermen.”

door Daniel K. Eisenbud


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel K. Eisenbud “Amnesty report claims Israel ‘Kills’, ‘tortures’ Palestinian children” van 22 februari 2018 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Amnesty International beweert dat Israël Palestijnse kinderen ‘doodt’ en ‘martelt’

 1. Ach ja, Amnesty International.

  We beginnen gelukkig eindelijk een inzicht te krijgen in het reilen & zeilen van al die Internationale Mensenrecht organisaties & NGO’s.

  GMO’s of Geldverslindende MensenONrecht Organisaties is een betere benaming voor deze corrupte perverten die zichzelf voeden & belonen over de ruggen van miljoenen arme sloebers.

  En als de grond onder de voeten te heet word dan is er gelukkig altijd nog de Staat Israel om van de eigen misdragingen af te leiden.

  Like

 2. ALLE, maar dan ook ALLE acties tegen Israel, zijn geworteld in antisemitisme en antizionisme of dat nu politiek, sociaal, economisch, cultureel, sportief of welke actie ook is. AI is zo’n organisatie en slaat zich op zijn borst “goed voor de mensheid te doen”. Het puppets die gestuurd worden door de politici en door hen worden gefinancierd. Zie de V.N. nog zo’n “vredelievende” organisatie, die zich door de Moslims laat feteren en door hen gefinancierd wordt om hun doel te bereiken.

  Like

Reacties zijn gesloten.