Ministerie van Defensie: Israël verhindert elke week tussen 20 en 30 terreuraanslagen

Het Centrale Commando van de IDF heeft enorme operaties uitgevoerd om geplande terroristische aanslagen te dwarsbomen, vooral in en rond Hebron, vertelde Israël’s minister van Defensie Avigdor Lieberman op dinsdag.

“Elke week dwarsbomen we 20 tot 30 terroristische aanslagen en worden geconfronteerd met steeds toenemende terroristische inspanningen [van Arabische ‘Palestijnen’],” zei Lieberman.

Hij schreef de succesvolle anti-terreuroperaties toe aan de “kwaliteit van de inlichtingendiensten en een combinatie van slimme inzet van troepen en geavanceerde technologie” en hij benadrukte dat de IDF “de overgrote meerderheid van terroristische activiteiten” heeft kunnen voorkomen.

Lieberman sprak tijdens een rondleiding door de Joodse wijk van Hebron, waar hij werd vergezeld door IDF-stafchef luitenant-generaal Gadi Eizenkot, GOC-hoofdcommando generaal-majoor Roni Numa en Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) majoor Yoav Mordechai.

De delegatie bezocht de verdedigingsinstallaties rond het Joodse deel van Hebron en aan het Graf van de Patriarchen en ontmoette defensiefunctionarissen voor een veiligheidsbeoordeling.

Lieberman drukte tevens zijn dankbaarheid uit naar generaal Roni Numa, die volgende week uit zijn positie als hoofd van het Centraal Commando zal stappen en wenste succes bij Numa’s aangestelde opvolger, majoor-generaal Nadav Padan.

“Roni, met vastberadenheid, methodologie en heel veel creativiteit en slimheid, heeft het Centrale Commando onder jouw leiding met succes vrijwel volledig de golf van terrorisme en mesaanvallen gestopt en de stabiliteit in een moeilijke situatie gehandhaafd,” zei Lieberman tegen Numa.

“Maar laten we onszelf niet voor de gek houden. De oorlog tegen het terrorisme kent ups en downs, successen en mislukkingen. Voor wat je hebt gedaan en wat je gaat doen voor de veiligheid van Israël, zijn we allemaal onze dank en waardering verschuldigd,” zei Lieberman.


Bronnen:

♦ naar een berichtDefense minister: Israel thwarts 20-30 terrorist attacks per week” van 27 februari 2018 op de site van Israel Hayom

♦ naar een bericht van Tovah Lazaroff “Liberman: IDF foils 20 to 30 attacks a week” van 28 februari 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Ministerie van Defensie: Israël verhindert elke week tussen 20 en 30 terreuraanslagen

Reacties zijn gesloten.