Iran bouwt nieuwe militaire basis nabij Damascus in Syrië van waaruit het Israël kan treffen

Iran heeft een andere militaire basis buiten de hoofdstad van Syrië gebouwd, volgens een Fox News-bericht van woensdag. Fox liet Israëlische satellietfoto’s zien die naar verluidt beelden toonden van de nieuwe basis acht mijl ten noordwesten van Damascus.

Plaatje hierboven: Screenshot van het Fox News-bericht over een vermoedelijke Iraanse basis buiten Damascus, Syrië, genomen op 28 februari 2018 [beeldbron: Fox News]

Het rapport zegt dat de twee witte magazijnen in de basis raketten opslaan die in staat zijn om Israël te treffen en dat leden van de speciale Quds Striijdmacht van Iran’s Revolutionaire Gardes de basis bedienen. Vorige week meldde de New York Times de locaties van tientallen bases in Syrië die door Iraanse troepen werden geëxploiteerd, waaronder een kaart met de locatie van een T4-luchtbasis bij Tadmor (plaatje onderaan).

Eerder deze week onthulde een Israëlische satelliet op zaterdag beelden van de Russische inzet van zijn Sukhoi Su-57 stealth vliegtuigen in Syrië – de eerste in zijn soort. De satellietexploitant iSi zei in een verklaring dat hun Israëlische Eros B-satelliet twee van dergelijke vliegtuigen op de luchtbasis Khmeimim zag. Het zei dat de Su-57 nog steeds niet volledig operationeel is en dat Rusland Syrië waarschijnlijk zal gaan gebruiken als een ‘speeltuin’ voor het testen van de jet.

Russische nieuwsberichten meldden vorige week dat Moskou zijn strijdkrachten in Syrië had versterkt met verschillende gevechtsvliegtuigen, waaronder de nieuwste straaljagers. Dit is de eerste keer dat de vliegtuigen in Syrië zijn gezien en het is onduidelijk of Rusland van plan is om ze tijdens aanvallen te gebruiken, omdat ze zich nog in ontwikkelingsstadia bevinden.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Report: Israeli Satellite Photos Show Iran Building New Base in Syria” van 28 februari 2018 op de site van Ha’aretz

2 gedachtes over “Iran bouwt nieuwe militaire basis nabij Damascus in Syrië van waaruit het Israël kan treffen

  1. Iran is reeds aanwezig militair in Syrie, en we weten heel goed dat te Russen weinig inspraak hebben in deze zaken er wordt zelfs naar Rusland niet meer geluisterd . Een verdere uitbouw van het Iraans leger in de regio kan de vrede in gevaar brengen maar Iran heeft nog een vijand , Saoedi-Arabie en deze hebben contacten met Israel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.