Voor de Palestijnen is heel Israël één grote illegale nederzetting die moet verdwijnen

In een tijd waarin de meeste Palestijnse leiders de wereld vertellen dat nederzettingen de echte ‘hindernis’ voor vrede zijn, maakte Radwan, een hoge ambtenaar van Hamas, vorige week duidelijk dat het conflict met Israël niet gaat over Joden die in een ‘nederzetting’ in Judea & Samaria wonen. De waarheid is dat de Palestijnen Israël zien als één grote nederzetting die uit het Midden-Oosten moet worden verdreven.

De Palestijnen maken geen onderscheid tussen een Jood die woont in een nederzetting aan de rand van Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, en een Jood die in de steden Haifa, Tel Aviv of Eilat woont. Alle Joden, zeggen ze, zijn ‘bezetters’ en ‘kolonisten’ die ‘moeten terugkeren waar ze vandaan kwamen’. Voor de Palestijnen begon de echte ‘bezetting’ met de oprichting van Israël in 1948.

Laten we duidelijk zijn: wanneer Palestijnen – en sommige van hun aanhangers in de internationale gemeenschap, inclusief Europa – zeggen dat ze een einde willen maken aan de ‘bezetting’, bedoelen ze dat ze een einde willen maken aan het bestaan ​​van Israël. Ze willen de Joden niet uit hun huizen gooien in de nederzettingen; in plaats daarvan willen ze dat Joden uit het hele land worden verdreven.

Het conflict, voor zover het de Palestijnen betrof, begon niet in 1967, toen Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook onder Israëlische controle kwamen te staan. In de ogen van de Palestijnen zijn alle Joden ‘kolonisten’ en ‘kolonialisten’. Al het land, zo beweren ze, strekt zich uit van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee, is een land dat eigendom is van moslims en geen enkele moslim heeft het recht om afstand te doen van een deel ervan aan een niet-moslim. Voor de Palestijnen wordt het accepteren van het ‘bestaansrecht’ van Israël bij de Joden gezien als een daad van verraad.

Wat de Palestijnen echt dwarszit, is dat Israël, met Joden, bestaat, punt. De Palestijnen willen heel Jeruzalem. Ze willen heel Palestina. Ze willen dat Israël van de planeet wordt verwijderd. Het is tijd om aandachtig te luisteren naar wat de Palestijnen zeggen – in het Arabisch – om te begrijpen dat het conflict niet over Jeruzalem gaat en niet over nederzettingen. De Palestijnen willen geen eigen staat, zij willen Israël en bij voorkeur zonder Joden erin.

Lees hier het hele artikel van Bassam Tawil
op de site van The Gatestone Institute

3 gedachtes over “Voor de Palestijnen is heel Israël één grote illegale nederzetting die moet verdwijnen

 1. Het artikel is 100% waar. Het is de Palestijnen – net als de moslims- te doen om; alle Joden de zee in te drijven. Niets meer, en niets minder dan dat.

  Like

 2. Bassam Tawil is een Palestijnse Arabier, dus géén ‘Jood of ‘Zionist.

  Het zou geen overbodige luxe zijn wanneer Mevr. Mogherini, het EU parlement, onze regeringleiders, politici, universiteiten, leraren, media en de rest van de ‘experts’ zich in dit artikel zouden verdiepen i.p.v. verder hun onzin uit te kramen over ‘vredes proces, 2-staten ‘oplossing met ‘Oost’ Jeruzalem als hoofdstad van 2 landen die in pais & vree naast elkaar gaan leven.

  Het is een teken van volwassenheid om te zeggen “wij hebben het verkeerd gezien” i.p.v. obsessief te blijven doordrammen op de oude verkeerde weg en te hopen op een ander resultaat.

  Gaat niet gebeuren. Waarom?
  Omdat het gebaseerd is op leugens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.