Israëlisch wetsvoorstel: Einde aan uitbetaling van salarissen aan Palestijnse terroristen

De Israëlische ministeriële commissie voor wetgeving heeft 18 februari ingestemd met een wetsvoorstel dat een einde moet maken aan het betalen van salarissen aan terroristen en hun families. De nieuwe wet werd geïnitieerd door minister van Defensie Avigdor Lieberman.

Volgens het wetsontwerp moeten de salarissen en het geld dat de Palestijnse Autoriteit aan terroristen en hun families betaalt, afgetrokken worden van het belastinggeld dat Israël int voor de Palestijnse Autoriteit.

Het door de ministeriële commissie goedgekeurde ontwerp is gebaseerd op een wetsvoorstel van de parlementariër Elazar Stern (partij “Jesh Atid”). De coalitie verklaarde zich bereid om vaart te zetten achter het idee wanneer het ontwerp voor de wet onder haar leiding ter stemming ingediend zou worden, wat dan ook gebeurde.

De Palestijnse Autoriteit betaalt jaarlijks meer dan 1 miljard Shekel (€ 250 miljoen) aan terroristen en hun families. Onlangs nog werd een prijslijst van de betalingen aan terroristen gepubliceerd.

De Palestijnse Autoriteit heeft Israël vanwege de goedkeuring van het wetsvoorstel door de ministeriële commissie van diefstal beschuldigd. Volgens een melding van het Palestijnse nieuwsagentschap “Wafa” zou de Palestijnse regering de goedkeuring van deze wet scherp veroordeeld hebben en haar “piraterij, diefstal van geld en nog een misdaad van de Israëlische bezetting tegen het Palestijnse volk” hebben genoemd. Dit zou een schending van internationaal recht zijn, stond er verder in de verklaring van de Palestijnse regering.

De Israëlische minister van Defensie Lieberman begroette de beslissing van de ministeriële commissie en zei daarna: “De door mij geïnitieerde wet tot aftrek van terroristensalarissen is nu goedgekeurd door de ministeriële commissie. Weldra zal er een einde komen aan dit absurde theater en zullen de salarissen van de terroristen, die door de Palestijnse Autoriteit worden aangenomen, voor de strijd tegen terrorisme en voor schadevergoedingen aan de slachtoffers gebruikt worden.”

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Gesetzesvorschlag: Schluss mit Gehältern für Terroristen” op de site van Israel Heute van 19 februari 2018.

bron-logo

Een gedachte over “Israëlisch wetsvoorstel: Einde aan uitbetaling van salarissen aan Palestijnse terroristen

Reacties zijn gesloten.