Israëlische troepen vatten 16 gezochte terreurverdachten tijdens nachtelijke invallen

Israëlische veiligheidstroepen hebben maandagochtend vroeg gezocht naar verdachte terrorismeverdachten in een reeks zoekopdrachten in Judea en Samaria en twee onwettige vuurwapens tijdens de inval geconfisqueerd.

De anti-terreuroperatie omvatte eenheden van de IDF, de grenspolitie, het Shin Bet interne veiligheidsagentschap en de Israëlische politie. De 16 terroristen die tijdens de nachtelijke invallen werden gevangen, worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische operaties en gewelddadige aanvallen op Israëlische burgers en veiligheidspersoneel. De verdachten werd opgepakt en voorgeleid voor ondervraging.

Tijdens de nachtelijke operaties richtten de Israëlische veiligheidstroepen zich op de door de Palestijnen gecontroleerde stad Nabi Saleh, in de buurt van Ramallah, thuisbasis van Ahed en Nariman Tamimi, die beiden zijn beschuldigd worden van zware mishandeling en het ingrijpen in IDF-operaties in het gebied. De Tamimi’s zitten sinds 19 december 2017 in verzekerde bewaring in afwachting van hun proces.

Na de publicatie van videobeelden van de Tamimi-familie die IDF-soldaten lastig vallen die gestationeerd zijn in Nabi Saleh, is Ahed Tamimi tot een symbool van ‘verzet’ gepiloteerd door de anti-Israëlische beweging in het buitenland. Nabi Saleh is de afgelopen weken getuige geweest van een piek in gewelddadige incidenten, wat veiligheidstroepen ertoe aanzet terroristen te achtervolgen. Volgens een woordvoerder van het IDF zijn negen verdachten ’s nachts gearresteerd in Nabi Saleh..

Daarnaast voerden IDF-troepen, Israëlische politie en grenspolitieofficieren zoekopdrachten uit in de buitenwijken van het door de PA gecontroleerde dorp Ein Yabrud, ook in het district Ramallah. Autoriteiten vonden tijdens de huiszoekingen twee illegale vuurwapens. In Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem, hebben IDF-troepen die in Bethlehem opereren, duizenden sjekels in terreurfondsen in beslag genomen.

Op- en ondergang van de ‘Bitch van Nabi Saleh’
Aan het illustere sprookje van deze populaire ‘Palestijnse Amazone’ lijkt voorlopig een einde te komen. Ahed werd in de vroege ochtend van dinsdag 19 december 2017 van haar bed gelicht en voor onbepaalde tijd opgesloten in een Israëlische cel. De rebelse puber van Nabi Salih werd in december gefilmd toen zij Israëlische soldaten provoceerde, schopte en sloeg en haar papa de beelden daarvan online zette om te ‘bewijzen’ hoe slecht die Israëliërs wel zijn.

Het is bekend dat de Tamimi-familie in het verleden op soortgelijke wijze soldaten heeft lastiggevallen, maar er is nooit enige actie tegen hen ondernomen.  Ze wordt tevens geconfronteerd met vijf extra feiten van geweld en opruiing, waaronder stenen gooien, deelnemen aan gewelddadige protesten en aanzetten tot gewelddadige actie, ook via de sociale media. Echter, de ‘Bitch van Nabi Saleh’ riskeert thans 14 jaar opsluiting en geen zinnig mens die daar bezwaar tegen kan hebben.

Ahed Tamimi slaat en schopt Israëlische soldaten

 

door David Rosenberg


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Security forces nab 16 wanted terror suspects in overnight raids” van 26 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.