PLO verklaart VS een economische oorlog en wil boycot van Amerikaanse producten

Saleh Rafat, een lid van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), zei zondag dat de commissie de komende dagen zou bijeenkomen om de laatste ontwikkelingen over de Palestijnse kwestie te bespreken en de uitvoering van de besluiten van de PLO Centrale Raad zou volgen, waarin wordt opgeroepen tot het verbreken van de banden met Israël.

In een interview met Voice of Palestine Radio steunde Rafat een oproep van de Palestijnse Autoriteit (PA) aan het Internationaal Strafhof in Den Haag, dat zou eisen dat er een juridisch onderzoek tegen Israël wordt ingesteld vanwege zijn ‘misdaden’ tegen het Palestijnse volk. Hij steunde ook het idee dat ‘Palestina’ zich zou aansluiten bij 22 meer internationale organisaties.

Hij riep de Arabische landen op niet akkoord te gaan met het vredesplan van de Amerikaanse regering dat binnenkort zal worden gepresenteerd, hun investeringen uit de VS terug te halen, Amerikaanse producten te boycotten en zich te houden aan eerdere topresoluties en de banden te verbreken met om het even welk land dat Jeruzalem zou erkennen als de hoofdstad van Israël.

Rafat riep op tot de voortzetting van de ‘massale betogingen van woede’ in ‘Palestina’ en in de diaspora om de Amerikaanse positie, die volgens de PA bevooroordeeld is ten gunste van Israël, aan de kaak te stellen.

De PA trad op 1 april 2015 officieel toe tot het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) en diende onmiddellijk een reeks juridische klachten in bij de rechtbank. Naast het feit dat Israël beweerde dat het oorlogsmisdaden had gepleegd tijdens de oorlog in 2014 in Gaza, beweerde het ook dat Israëlische ‘nederzettingen’ een ‘voortdurende oorlogsmisdaad’ zijn.

Terwijl de PA een klacht heeft ingediend bij het ICC tegen Israël, is het zelf niet immuun voor rechtszaken bij het ICC. In feite heeft Shurat HaDin – Israel Law Centre al rechtszaken aangespannen tegen PA-voorzitter Mahmoud Abbas en Hamas-leiders bij het ICC.

door Dalit Halevi


Bronnen:

♦ naar een bericht van Dalit Halevi “PLO declares economic war on the United States” van 26 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “PLO verklaart VS een economische oorlog en wil boycot van Amerikaanse producten

  1. Een economische oorlog tegen Amerika ….niet tegen US$.

    Zitten toch wat grapjassen bij die PLO.

    Deze clown is er nog stééds niet achter dat ze alweer de trein hebben gemist.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.