Palestijnen: De Hamas-ISIS-oorlog en de corrupte leiders

Wat doen moslimterroristen als zij geen ‘ongelovigen’ en niet-moslims doden? Het is eenvoudig: ze beginnen elkaar te doden. Neem bijvoorbeeld de islamitische terreurgroepen Hamas en Islamitische Staat (ISIS). Hoewel de twee groepen dezelfde ideologie delen en ernaar streven om iedereen te doden die hun inspanningen belemmert om hun versie van de islam naar de rest van de wereld te verspreiden, lijkt het er nu op dat de kelen die ze zoeken door te snijden, elkaars kelen zijn.

De ruzie tussen Hamas en ISIS is geen gekibbel tussen goeden en slechten. Het is eerder een geschil tussen twee bloeddorstige, wrede en meedogenloze islamitische terreurgroepen die het bloed van talloze niet-moslims aan hun handen hebben.

Tot voor kort werd gezegd dat Hamas en ISIS samenwerkten, met name op het Egyptische schiereiland Sinaï. Hamas heeft strijders geleverd aan ISIS in ruil voor wapens die naar de Gazastrook zijn gesmokkeld. Dankzij de samenwerking tussen beide groepen kon ISIS een reeks terreuraanslagen uitvoeren tegen het Egyptische leger en de burgers in de Sinaï.

De afgelopen maanden zijn de betrekkingen tussen Hamas en ISIS echter snel verslechterd, met name in het licht van de inspanningen van Hamas om de scheidingen te repareren met het regime van de Egyptische president Abdel Fattah Sisi. De nieuwe toenadering tussen Hamas en Egypte heeft blijkbaar ISIS woedend gemaakt en haar ertoe aangezet om de Palestijnse zusterorganisatie Hamas de oorlog te verklaren.

Hamas van haar kant is op zijn hoede geweest voor de pogingen van ISIS om de Gazastrook te infiltreren en de Palestijnse Islamitische Jihadbeweging aldaar te ondermijnen. Hamas duld geen concurrentie. In plaats daarvan handhaaft de groep haar dodelijke greep op de twee miljoen Palestijnen die in de Gazastrook wonen. Hamas heeft al geprobeerd om de regerende Fatah-fractie van de Palestijnse Autoriteit (PA) van President Mahmoud Abbas in toom te houden. Dus het laatste wat het nodig heeft is dat een rivaliserende islamitische groepering haar heerschappij in Gaza aanvecht.

Maar nu is het officieel: Hamas en ISIS zijn in oorlog met elkaar. Dit geschil moet natuurlijk als goed nieuws worden gezien. Er is niets meer troostend dan dat twee radicaal-islamitische groeperingen elkaar verscheuren. Alles wat men nu kan doen is de beide groepen succes toewensen! De oorlog tussen de twee terreurgroepen bereikte deze week zijn hoogtepunt met de onthulling dat ISIS had gepland om Hamas-leider Ismail Haniyeh te vermoorden.

Volgens een Egyptisch inlichtingenverslag heeft Hamas onlangs 18 ISIS-verdachten gearresteerd die van plan waren die moord in de Gazastrook uit te voeren. De ISIS-cel was klaarblijkelijk van plan om explosieven in de “Witte Moskee” in de Gazastrook te plaatsen, waar Haniyeh altijd bidt, zo zegt het bovengenoemde rapport. Het plan, zo voegden ze eraan toe, werd ontdekt dankzij de samenwerking tussen Hamas en de Egyptische autoriteiten.

Lees hier verder het artikel
van Bassam Tawil op de site
van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Palestijnen: De Hamas-ISIS-oorlog en de corrupte leiders

  1. Inplaats van hun jeugd op te voeden in toekomstdromen over vooruitgang & samenleven worden ze gehersenspoeld dat de dood de ultieme beloning is voor hun gelijk & Islam.

    Het paradijs waar bijna alle Moslims bereid voor zijn te sterven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.