Palestijnse ex-terroriste gedeporteerd uit de VS uitgenodigd om in Amsterdam te spreken

Rasmea Odeh, die in 1970 in Israël tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld vanwege betrokkenheid bij twee terroristische aanslagen, zal op dinsdagavond 27 februari op een nog nader te bepalen locatie in Amsterdam spreken. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Anakbayan-Europe, een Filippijnse communistische groep en nog een andere linkse organisatie genaamd Revolutionaire Eenheid.

Plaatje hierboven: Bijna vier jaar lang werd door linkse sien campagne gevoerd tegen de onvermijdelijke uitzetting uit de VS van de Palestijnse marxistische PFLP terroriste Rasmea Odeh, zoals hierboven tijdens een manifestatie in New York van begin juli 2015 [beeldbron: CCR]

Rechtse Nederlandse parlementsleden (beiden van de PVVhebben geprotesteerd tegen de uitnodiging van een extreem-linkse groep aan een Palestijnse ex-terrorist die uit de Verenigde Staten werd gedeporteerd om in de Nederlandse hoofdstad te spreken.

Machiel de Graaf en Gidi Markuszower van de Partij voor Vrijheid verzetten zich tegen het geplande bezoek van Rasmea Odeh in een vraag die zij donderdag bij de minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, hebben ingediend. “Bent u het ermee eens dat een veroordeelde terroristen- en immigratiefraudeur niets te zoeken heeft in Nederland? Zo niet, waarom niet?”, schreven de parlementsleden,  eraan toevoegend: Ben u bereid haar de toegang te ontzeggen? Zo niet, waarom?”

Rasmea Odeh
De 69-jarige Amerikaans-Palestijnse Rasmea Odeh uit Chicago werd op donderdag 17 augustus 2017 door een locale rechtbank in Detroit veroordeeld tot uitzetting uit de Verenigde Staten en het verlies van haar Amerikaanse nationaliteit, bericht de Jewish Press. Zij was bij haar immigratie naar de VS en latere naturalisatie “vergeten” te vermelden dat ze een terroriste was en lid van een verboden Palestijnse terreurorganisatie en enkele Joodse Israëliërs had helpen vermoorden.

Odeh werd in 1948 geboren in Lifta, een buitenwijk van Jeruzalem waar veel Arabieren wonen. Toen zij in 1994 naar de Verenigde Staten emigreerde had ze bij de immigratie autoriteiten verzuimd te vertellen dat ze lid was geweest van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (Popular Front for the Liberation of Palestine-PFLP) en dat ze tien jaar in een Israëlische cel had gezeten voor haar betrokkenheid bij enkele bomaanslagen waarbij verscheidene doden vielen.

Op 21 februari 1969 hielp Rasmea Odeh de PFLP met een bomaanslag op de SuperSol supermarkt in Jeruzalem uit te voeren waarbij twee doden vielen, met name de 21 jarige Leon Kanner uit Netanya en de 22-jarige Eddie Joffe (plaatje hieronder):

Odeh werd reeds in maart 1969 gearresteerd en in 1970 door een Israëlische rechtbank veroordeeld tot levenslange opsluiting voor haar rol in de bomaanslagen en lidmaatschap van de verboden terreurgroep PFLP. Echter Odeh zat van haar levenslange gevangenstraf slechts 10 jaar effectief achter de tralies.

In 1980 werd Odeh vervroegd vrijgelaten naar aanleiding van een gevangenenruil met Libanon. Zij was één van de 76 Palestijnse die in Israëlische cellen zaten gevangen die, conform van een akkoord met de PFLP van 14 maart 1979, werd ingeruild voor een Israëlische soldaat, met name de 29-jarige Avraham Amram die sinds 5 april 1978 gevangen zat in Libanon.

Begin 1980 werd ze op vrije voeten gelaten in Jordanië van waaruit ze in 1994 naar Amerika reisde en in 2004 Amerikaans onderdaan werd. Zij werd later actief in de Arab American Action Network in Chicago waar ze mede-directeur werd. Odeh werd reeds op 17 oktober 2013 beschuldigd van immigratie fraude. Maar ze zal haar uitzetting nog vier jaar lang blijven aanvechten voor de rechtbank.

Echter, in april 2017 pleitte ze schuldig dat ze haar bij haar immigratieaanvraag in 1994 had gelogen over haar crimineel verleden. Op 17 augustus 2017 werd haar de Amerikaanse nationaliteit ontnomen en op 20 september 2017 werd ze uitgezet naar Jordanië.  Ze was beter uitgeleverd aan Israël zodat ze alsnog haar levenslange straf kan uitzitten. Maar goed, dat komt later misschien nog wel.

♦ De PFLP staat al ruim 20 jaren op de Amerikaanse lijst van verboden terreurorganisaties (met name 61 organisaties en entiteiten). De Amerikaanse lijst wordt regelmatig bijgewerkt, de laatste keer op 16 augustus 2017 met de toevoeging van de terreurorganisatie Hizbul Mujahideen (HM) uit Kasjmier, Pakistan.

♦ Op de Europese lijst staan aanmerkelijk minder organisaties vermeld, met name 22. Ook de PFLP alsook de PFLP-GC staan op die lijst vermeld. De lijst werd voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2017. Onlangs werd Hamas terug toegevoegd aan de EU-lijst nadat het daar om onbegrijpelijke redenen drie jaar geleden werd verwijderd.

Screenshot van een deeltje van de Amerikaanse terreurlijst

3 gedachtes over “Palestijnse ex-terroriste gedeporteerd uit de VS uitgenodigd om in Amsterdam te spreken

 1. Ik denk dat er een geheime lijst moet bestaan waarop Nederland voorkomt als Arabisch gezind.
  Dat zou namelijk ook eens de rede kunnen zijn waarom er in Nederland nog geen enkele aanslag is gepleegd.

  Like

 2. Ik kan moeilijk begrijpen dat deze terroriste nog spreekbeurten mag geven , dit terwijl ze bloed aan haar handen heeft ! Maar we weten dat de EU pro -Palestijns is en ook er veel geld naar geeft, dat dan soms weer gebruikt wordt niet om humanitaire middelen maar voor wapens en tunnels te bouwen want dat gegeven is een Palestijnse hobby zoals op z’n Vlaams gezegd met de duiven spelen !!

  Like

 3. Een Jodenmoordenaar is nog stééds een held & graag geziene gast in vele EU landen, hoofdsteden & parlementen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.