Rusland roept Israël en ‘Palestina’ op om het vredesproces te hervatten

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei eerder dat Moskou klaar is om een ​​ontmoetingsplaats aan te bieden voor gesprekken tussen Palestina en Israël. Rusland roept Israël en Palestina op de gesprekken te hervatten en is klaar om een ​​plaats te bieden voor een dergelijke dialoog, zei de Russische permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, Vasily Nebenzya, op dinsdag tijdens een vergadering van de Veiligheidsraad van de VN.

“De hoogste prioriteit is om nu onmiddellijk de Palestijns-Israëlische besprekingen over de algemeen erkende basis van internationaal recht te hervatten, inclusief overeenkomstige resoluties van de VN Veiligheidsraad en het Arabische Vredesinitiatief,” zei hij. “Ik herhaal dat we bereid zijn om een ​​Russische locatie te bieden voor een ontmoeting tussen de Palestijnse en Israëlische leiders, zonder voorafgaande voorwaarden. We hopen dat dit initiatief door beide partijen op een positieve manier wordt onthaald.”

De Russische diplomaat beloofde dat Rusland zich zou blijven inspannen “om de architectuur van de nederzetting in het Midden-Oosten te handhaven en het politieke proces uit de staat van depressie te halen.” De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei maandag dat Moskou bereid was een locatie te bieden voor gesprekken tussen Palestina en Israël zonder voorafgaande voorwaarden.

Eveneens op maandag 19 februari 2018 had Sergei Lavrov een zeldzame veroordeling uitgesproken over de opmerkingen van Iran waarin wordt opgeroepen dat Israël van de kaart moet worden geveegd. Tegelijkertijd zei hij ook dat hij gelooft dat het oplossen van eventuele regionale problemen niet gezien mag worden door het prisma van een conflict met Iran.


Bronnen:

♦ naar een berichtRussia calls on Israel, Palestine to resume talks” van 20 februari 2018 op de website van het Russische persagentschap Tass

2 gedachtes over “Rusland roept Israël en ‘Palestina’ op om het vredesproces te hervatten

  1. Rusland nooit betrekken bij onderhandelingen . Het is altijd een onbetrouwbare partner gebleken . List en bedrog staat in die dictatuur hoog in het vaandel.

    Like

  2. Indien Palestina had bestaan dan kan je daar ook gesprekken mee voeren. Is echter niet zo.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.