Amichai ontstaat in Samaria: Gebouwen geïnstalleerd voor Amona-evacués

Nieuwe caravillas (stacaravans) werden vandaag opgesteld (plaatje hierboven) in de nieuwe Joodse gemeenschap Amichai gebouwd voor de inwoners van Amona in de provincie Binyamin (Samaria), nadat zij op 1 februari 2017 door de Israëlische politie en soldaten met geweld uit hun huizen werden verdreven.

In 2006 oordeelde het Hooggerechtshof van Israël dat de gemeenschap van Amona illegaal was volgens de Israëlische wet. Na jarenlang procederen onthulde de Israëlische politie in mei 2014 dat Amona gebouwd was op private Palestijnse grond. Tweeëneenhalf jaar later was de uitdrijving een feit.

Naar verwacht mag worden kunnen de ex-Amona bewoners hun nieuwe prefab-woningen betrekken in ongeveer drie weken, waar zij kunnen wonen totdat hun nieuwe permanente huizen gebouwd zullen zijn. Amichai werd opgericht op een heuvel in het oostelijke deel van het gebied in en rondom Shilo, tussen Shvut Rachel en Adei Ad in Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever).

De Regionale Raad van Binyamin, die zowat 42 Israëlische gemeenschappen omvat in Samaria, zei in een verklaring: “We zijn bevoorrecht in deze gunstige tijd om de eerste huizen op de grond te zien bouwen in de nieuwe nederzetting Amichai. Na een eindeloze bevalling van meer dan een jaar is een 48-urige operatie begonnen voor de bouw van 36 structuren in Amichai.”

“‘Voor de eerste keer sinds het begin van de nederzettingsonderneming is op initiatief van de staat en door de Raad een regeling officieel vastgelegd. Na een lange strijd door de inwoners van Amona en de enorme inspanningen van het hoofd van deRegionale Raad van Benjamin en zijn werknemers, hebben we het voorrecht om de vestiging van een nieuwe nederzetting in Judea en Samaria te zien gebeuren.”

Israël’s minister van Landbouw Uri Ariel (Joods Huispartij) stuurde deze ochtend een groet aan de Amona-evacués en sprak bemoedigende woorden tegen Avihai Boaron, de leider van de Amona-evacués. Hij merkte op dat hij “blij is dat de tractoren terugkeren naar Amichai. We moeten blijven handelen om een ​​oplossing te bieden voor de inwoners van Amona.”

“We zullen blijven bouwen voor de evacués van Amona en ik verwelkom de vooruitgang, maar komt veel te laat”, benadrukte de minister van landbouw en hij beloofde: “We zullen met alle macht handelen. Er zal geen herhaling van Amona plaatsvinden in termen van de duur van de tijdelijke regeling en de manier waarop de inwoners van Amona hebben geleefd.”

door Mordechai Sones


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Amichai arises: Buildings installed for Amona evacuees” van 21 februari 2018 op de site van Arutz-7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.