Abbas in de VN Veiligheidsraad: ‘Wij zijn de afstammelingen van de Kanaänieten’

Mahmoud Abbas, voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, vertelde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat zijn Palestijnse onderdanen de directe afstammelingen van de Kanaänieten zijn en beweerde dat ‘Palestina’ een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de mensheid voorafgaand aan de Balfour-verklaring van 1917.

Tijdens zijn toespraak in de VN-Veiligheidsraad waarin hij de internationale gemeenschap opriep een vredesconferentie in het Midden-Oosten te houden, met als doel multilaterale onderhandelingen te beginnen, beweerde Abbas dat de Arabische inwoners van Judea, Samaria en Gaza in feite afstamden van de oude Kanaänieten:

“Wij zijn de afstammelingen van de Kanaänieten die 5000 jaar geleden in het land Palestina leefden en zijn er tot op de dag van vandaag voortdurend gebleven. Ons grootse volk blijft geworteld in haar land. Het Palestijnse volk bouwde zijn eigen steden en vaderland en maakte haar bijdragen aan de mensheid en de beschaving.”

Terwijl experts de ‘Kanaänisme’-theorie als historisch revisionisme afwijzen, sinds de Kanaänieten, heidenen die hun kinderen hebben opgeofferd aan het idool Moloch, al lang verdwenen zijn, heeft Abbas in het verleden meerdere keren die kwakkel herhaald. Andere Palestijnse Arabieren hebben beweerd afstammelingen te zijn van de Jebusieten die Jeruzalem vasthielden tot de tijd van koning David, hoewel het een historisch feit is dat Arabieren pas in de 7de eeuw na Christus daadwerkelijk in Israël toekwamen.

Maar, zoals de ideologische voorouder van Abbas, nazi Rijkspropagandaleider Joseph Goebbels, al eerder verklaarde: “Als je een leugen vaak genoeg herhaalt, wordt het de waarheid”, beweerde Abbas in januari dat 5000 jaar geleden de Levant werd bewoond door ‘Arabische Kanaänieten’ – waarvan hij zei dat ze de voorouders waren van de hedendaagse Palestijnse Arabieren:

“Als we het hebben over Al-Quds [Jeruzalem]… hebben we het over een beschaving van generatie na generatie die al 5000 jaar of langer bestaat, maar we zeggen dat we minstens 1400 jaar in dit land zijn, sinds de Arabische Kanaänieten de stad Al-Quds bouwden. Bovendien kunnen we het hebben over een geschiedenis die zelfs langer is dan die, zoals er staat in de Hadith van de Profeet (Mohammed), de Nobele Profeet (Mohammed): ‘De Al-Aqsa-moskee is de tweede moskee die werd opgericht in het land na de heilige moskee (in Mekka.)”

Tijdens zijn VN-toespraak op dinsdag, bekritiseerde Abbas Groot-Brittannië tijdens de Balfour-verklaring van 1917, waarin het VK beloofde te helpen bij de vestiging van een Joods nationaal thuisland in het historische land Israël. De PA-leider beweerde dat Palestijnse Arabieren voorafgaand aan die verklaring, een geavanceerde beschaving met “internationale invloed” hadden opgericht:

“Ze richtten instellingen op, scholen, ziekenhuizen, culturele organisaties, theaters, bibliotheken, kranten, uitgeverijen, economische organisaties, bedrijven en banken met brede regionale en internationale invloed. Dit alles bestond vóór en na de Balfour-verklaring van de Britse regering in 1917. Groot-Brittannië gaf iets weg dat niet van zijn volk was, aan een volk [de Joden] dat geen recht had om het op te eisen.”

Dit is niet de eerste keer dat Abbas de Balfour-verklaring publiekelijk heeft bekritiseerd, of Groot-Brittannië wraakte voor zijn betrokkenheid bij de Zionistische beweging na de Eerste Wereldoorlog. Op de honderdste verjaardag van de Balfour-verklaring in november vorig jaar, eiste Abbas dat Groot-Brittannië zich verontschuldigde en de PA schadeloos stelde voor vermeende schade geleden als gevolg van de verklaring.

door David Rosenberg


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Abbas to UN: ‘We are the Canaanites'” van 20 februari 2018 op de site van Arutz-7

4 gedachtes over “Abbas in de VN Veiligheidsraad: ‘Wij zijn de afstammelingen van de Kanaänieten’

 1. Abbas beide ouders waren migranten uit Algerije !! het grootste deel van Gaza heet Al-Masri (Egyptenaar !) veel bewoners van judea&samaria hebben nog een jordaans paspoort !! wie van deze pally’s heeft een palestijns paspoort ? niemand want dit land bestaat alleen in Tramadol !!

  Geliked door 1 persoon

 2. We zullen proefsgewijs onder 1000 van die Arabieren DNA test houden, wedden dat ze gemengd rassen zijn vanuit alle windstreken! De bijbel schreef er al over, de Koningen van het beloofde land schreven al over belegeringen door zulke volkeren.

  Like

 3. Dit soort verwarde personen die in hun eigen onzin geloven worden normaal gesproken behandeld in een gesloten inrichting.

  De waanvoorstellingen van de “President van Palestina” krijgen een podium in de VN & EU.

  Like

 4. Weer een Palestijnse greep uit de Doos van Pandorra. Eerst waren ze afstammelingen van de Filistijnen; bleek een verkeerde graai te zijn, en nu dan de Kenaanieten. Mooi om te weten. Net als de Filistijnen zijn de Kenaanieten afkomstig van Cham en niet Sem. Dus ze zijn geen Semieten en ook niet de afstammelingen van Jishmael. De vrijheid waarmee geschiedenis wordt verkracht is wel een Palestijns eigen. Weer een 1001 Nacht episode uit de vage afstammelingskwestie. Abbas, jullie zijn gewoon Egypteneren, Syriers, jordaniers, Turken, Bosniers, Marokkanen…. wake up met je leugentjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.