Iran waarschuwt andermaal Israël: ‘Wij zullen Tel Aviv met de grond gelijkmaken’

“Elke aanval tegen Iran zal resulteren in de vernietiging van Tel Aviv,” waarschuwde Mohsen Rezaei, Israël op maandag j.l. in reactie op de opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu op de Veiligheidsconferentie van München, berichtte het Iraanse persagentschap Fars News Agency.

Rezaei is een voormalige majoor-generaal van de Iraanse Revolutionaire Gardes en huidig secretaris van de Iraanse Council for Expediency Discernment,

Rezaei zei: “Als zij [Israël] de geringste onverstandige actie tegen Iran uitvoeren, zullen we Tel Aviv gelijk met de grond maken en Netanyahu niet de gelegenheid geven om te vluchten.”

Hij werd geciteerd in een interview met aan Hezbollah gelieerde Al-Manar News: “De Amerikaanse en Israëlische leiders kennen Iran niet en begrijpen de kracht van verzet niet en zullen vandaar vervolgens geconfronteerd worden met een nederlaag. Vandaag wijst de situatie in de VS en Israël op hun angst voor de ineenstorting van het Zionistische regime en de neergang van de Verenigde Staten.”

Israël kwam in direct conflict met Iran op 10 februari, toen een helikopter van de Israel Air Force een door Iran bediende drone neerschoot en later het commandocentrum in Syrië uitschakelde.

Volgens het Iraanse Mehr News Agency, dat wordt geleid door de Islamitische Ideologie Verspreidingsorganisatie, zei Rezaei ook dat, terwijl Iran steunt wat het noemt het ‘Verzetsfront’ dat zich uitstrekt van Teheran tot Gaza, het regime zich niet mengt in de Palestijnse gebieden of in Libanon, maar enkel advies biedt. Hij voegde eraan toe dat Iran de landen in de regio niet wil domineren, maar wil dat ze op eigen benen gaan staan. De scherpe opmerkingen van Rezaei kwamen in reactie op de waarschuwing van Netanyahu aan Iran om “de vastbeslotenheid van Israël niet te testen”.

Netanyahu zei op de conferentie in München, die werd bijgewoond door de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif, dat Israël “niet alleen zal optreden tegen de proxies van Iran die ons aanvallen, maar tegen Iran zelf.” Hij beschuldigde Iran ervan de status quo te willen eranderen door snode acties uit te voeren in Jemen, Irak, Syrië, Libanon en Gaza.

“Als het ze lukt om het status-quo te veranderen,” zei Netanyahu dat hij de regel zal volgen die de vroege Zionisten hebben opgesteld bij het oplossen van problemen: “Ze zeiden: ‘Smoor de dingen in de kiem, stop ze voordat ze groot worden.’ Dat is wat ons beleid in feite is.” Zarif, die later op de dag de conferentie toesprak, negeerde de presentatie van Netanyahu en hekelde het als een “cartoonistisch circus, dat zelfs geen reactie verdient”.

door Juliane Helmhold


Bronnen:

♦ naar een artikel van Juliane Helmhold “We will level Tel Aviv to the ground’ senior Iranian official warns Israel” van 20 februari 2018 op de site van The Jewish Post

Een gedachte over “Iran waarschuwt andermaal Israël: ‘Wij zullen Tel Aviv met de grond gelijkmaken’

  1. Gelukkig kent Iran ook grote interne problemen, vele jongeren komen in opstand tegen te dictatuur, daarom ook dat Iran met zijn geestelijkheid de vuurpijlen op israel richt . Iran is een octipus aan het worden dat Israel aan het omsingelen is en dat blijft een gevaarlijke situatie. Er moet niet veel meer gebeuren!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.