Minister Erdan: ‘Iran staat klaar om plaats van ISIS over te nemen in het Midden-Oosten’

Israël’s minister van Openbare Veiligheid, Gilad Erdan (Likoedpartij) waarschuwde dat Iran klaar staat om ISIS te vervangen in Syrië na de militaire nederlagen van de Islamitische Staat in het afgelopen jaar, en drong er bij de VS op aan te voorkomen dat Teheran voet aan de grond zou krijgen in de door oorlog verscheurde staat.

Sprekend tijdens de 42ste jaarlijkse Conferntie van Voorzitters’ Leiderschaps Missie aan Israël in Jeruzalem, vandaag maandag 19 febriuari 2018, waarschuwde minister Erdan dat, hoewel ISIS militair verzwakt was, Iran zich positioneert om de vruchten ervan te plukken.

“Iran zal ISIS vervangen”, zei Erdan. “Er is behoefte aan meer Amerikaanse betrokkenheid om ervoor te zorgen dat Iran Syrië niet in een marionettenstaat verandert. Elke dag dat Iran zich meer verschanst in Syrië, komt de oorlog dichterbij.” Zonder Westerse tussenkomst, voegde Erdan er nog aan toe, zou Syrië worden gedomineerd door Iran, wat zal leiden tot de oprichting van een “Sjiitische halve maan” in het Midden-Oosten.

“Er is geen vacuüm. Als de VS ervoor kiezen om geen belangrijke speler te zijn in het vormgeven van de toekomst van Syrië, zullen anderen dat wel doen – en geloof me, het zullen niet de democratisch gekozen vertegenwoordigers van het Syrische volk zijn. De Islamitische Republiek [van Iran] zal de Islamitische Staat vervangen en zal proberen een Syrische Hezbollah op te zetten gevormd uit sjiitische milities.”

“Het is van cruciaal belang dat Amerikaanse beleidsmakers en opinieleiders begrijpen hoe explosief de situatie werkelijk is. En dat ze begrijpen dat Iran en Hezbollah hun raketten in het hart van Libanese en Syrische dorpen hebben verstopt en staatsinfrastructuur hebben veranderd in een ondersteuningssysteem voor hun militaire machine.”

Een gedachte over “Minister Erdan: ‘Iran staat klaar om plaats van ISIS over te nemen in het Midden-Oosten’

  1. Iran blijft een groot gevaar voor Israel en ze naderen nu zeer dichtbij langs de oostgrens en de noordgrens . Ik hoop dat het niet zal escaleren en niet tot weer een oorlog komt . Het is in de regio tijd voor opbouw en vrede!

    Like

Reacties zijn gesloten.