De PA belegering van Gaza gaat door, omdat scholen geen budget hebben

In december 2017 publiceerde Hamas een persbericht waarin het Abbas en zijn eenheidskabinet verantwoordelijk stelde voor de rampzalige situatie waarin Gaza al zeven maanden verkeert. Om de Gazastrook te behoeden voor een totale ineenstorting en verval, is er nood aan een internationale humanitaire interventie die zich op de een of andere manier van het Hamas-regime zal ontdoen.

Maar dan moet het Westen zich wel eerst beginnen interesseren voor wat er met de Palestijnen gebeurt en vooral voor wat de Palestijnen elkaar onderling aandoen. Helaas voor het volk van Gaza, haalt Gaza enkel het nieuws als de reguliere westerse media denken dat ze de schuld kunnen afschuiven op de Joden en of de Israëliërs, want: No Jews, No News! De ‘pro-Palestijnse’ meute geeft nu eenmaal geen gram om hun verwende troeteldiertjes, aka de ‘Palestijnen’, als ze daarmee Israël niet kunnen beschadigen

Twee maanden verder wordt de situatie in Gaza steeds hachelijker, getuige het volgende persbericht van het Palestijnse persagentschap Safa Press Agency. Volgens het Israëlische Information Centre of Intelligence and Terrorism is het persagentschap Safa Press een creatie van Hamas.

“De onderwijssector in het Palestijnse NGO-netwerk en de Palestijnse educatieve coalitie waarschuwde voor de verslechtering van de onderwijssituatie in openbare scholen in de Gazastrook vanwege het ontbreken van een werkingsbudget voor 397 scholen.

Een gezamenlijke verklaring van de twee instellingen zei op zondag dat het ontbreken van een dergelijk budget voor scholen de kwaliteit van de educatieve diensten aan meer dan 250.000 studenten negatief zou beïnvloeden en de mogelijkheid van verhoogde uitval.

De verklaring riep alle Palestijnse partijen op om het onderwijsproces uit te sluiten van conflicten als gevolg van politieke verdeeldheid. Hij riep het ministerie van Onderwijs op om effectieve mechanismen te vinden om de nodige financiële en logistieke ondersteuning te garanderen voor de voortzetting van het onderwijsproces in alle openbare scholen in de sector. ‘

We wisten al dat de PA geen bewakers voor ziekenhuizen heeft betaald. En zij beperkten medicijnen tot Gaza. En dat terwijl ze vorig jaar de betalingen voor elektriciteit aan Gaza hebben verlaagd, ze deze niet hebben hervat vanwege een overeenkomst met Hamas, maar omdat Israël hen heeft bedreigd.

Het verhaal over hoe de Palestijnse Autoriteit stelselmatig basisdiensten naar Gaza heeft geblokkeerd – zelfs na vermeende verzoening met Hamas vorig jaar – is door niemand gerapporteerd geworden. Vergelijk de enorme wereldwijde verontwaardiging tegen de VS door de hulp aan UNRWA te verminderen met de volledige stilte aan de kant van de Palestijnse Autoriteit, door medische en educatieve diensten af ​​te snijden voor exact dezelfde bevolking in Gaza. Er is geen bovengrens aan hypocrisie als het gaat om Palestijnse Arabieren.

door EoZ


Bronnen:

♦ naar een bericht van EoZ “The PA siege of Gaza continues, as schools have no budget” van 18 februari 2018 op de site van EoZ