Gaza: Palestijnse terroristen vallen Israël aan; 4 soldaten gewond; raket treft huis; IDF slaat terug

Nadat Palestijnse terroristen zaterdagnamiddag een explosief in de buurt van de grens met Gaza (plaatje hierboven) lieten ontploffen waarbij vier Israëlische soldaten werden gewond, voerde de IDF een aanval uit tegen 6 Hamas-doelwitten in Gaza, waaronder een aanvalstunnel, een wapenfabriek en een militair complex.

Even later vuurde Palestijnse terroristen een raket af vanuit Gaza die zich door het dak boorde van een huis trof in Sha’ar HaNegev, maar niemand werd gewond omdat de raket niet explodeerde. Er was wel wat materiële schade. Een viertal Palestijnen trachtten via Rafah Israël te infiltreren maar werden meteen onder vuur genomen door Israëlische soldaten.

Volgens de woordvoerder van de IDF werden afgelopen zaterdagnacht acht extra doelen aangevallen in een militaire compound in het Netzarim-gebied van de terroristische organisatie Hamas, inclusief de infrastructuur voor de vervaardiging van wapens en training. In totaal zijn sinds zaterdagnamiddag 18 terroristische doelwitten van Hamas aangevallen door Israël.

“De IDF beschouwt de poging van de terroristische organisatie Hamas om schijnbaar spontane opstandjes te instigneren die bedoeld zijn om het grensgebied om te vormen tot een confrontatiezone en terreurdaden uit te voeren die Gaza destabiliseren. Hamas is verantwoordelijk voor de incidenten evenals voor alles wat zich binnen en buiten Gaza afspeelt, boven en onder de grond”, zei het IDF.


Bronnen:

♦ naar een bericht “IDF attacks Hamas tunnel; rocket hits roof of Sha’ar HaNegev home” van 18 februari 2018 op de site van Ynet News

3 gedachtes over “Gaza: Palestijnse terroristen vallen Israël aan; 4 soldaten gewond; raket treft huis; IDF slaat terug

 1. al 11 jaar belegerde Palestijnse “terroristen” (in het grootste openlucht gevangenis ter wereld Gaza) vallen Israël aan met vuurpijlen (die nooit slachtoffers maken)en stenen (die naar mijn weten helemaal nooit een slachtoffer hebben gemaakt) dus moet je wraak nemen met f 16 vliegtuigen tanks op burgerdoelen en de wereld kijkt nog steeds toe
  we praten hier over bezetting van andermans land en dan is verzet geoorloofd
  mijn boodschap is er is ook een andere kant van het verhaal

  Like

 2. Daarom is Israël er nog. Ze slaan direct terug. Oog om oog, tand om tand.
  De slappelingen in Europa keren hun andere wang toe en worden overlopen door immigranten met slechts in het zin. Diep respect voor Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.