Hoe België via Oxfam en de UAWC de Palestijnse gewapende terreur tegen Israël financiert

Oxfam-België is de afgelopen week in opspraak gekomen naar aanleiding van een seksschandaal dat acht jaar geleden plaatsvond in Haïti, toen de Belgische afdeling van Oxfam International hulp ging verstrekken aan de noodlijdende bevolking, naar aanleiding van de catastrofale aardbeving die zich voordeed op dinsdag 12 januari 2010.

Acht jaar lang slaagde de Oxfam top dit schandaal toe te dekken met de mantel der liefde en vooral omwille van de onnozelheid en of onverschilligheid van haar duizenden donoren met inbegrip van haar gulste sponsor, de Belgische staat.

Oxfam beweert op te komen voor de armen der aarde maar haar politieke agenda oogt veel minder onschuldig en altruïstisch dan bij nader toezien het geval blijkt. De solidariteit van Oxfam geldt in het bijzonder voor de Palestijnse gebieden, waar hun “solidarité” zich zelfs uitstrekt tot financiering en samenwerking met de Palestijnse terreur tegen Israël met name de marxistische PFLP, aka het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Bovendien roept Oxfam onomwonden in haar circulaires en pamfletten op tot ontwapening van Israël en tot een volledige boycot van Israëlische producten, om het even waar ze worden geproduceerd, en werkt met dat doel nauw samen met de antisemitische boycot-Israël internationale BDS-beweging (Boycott, Divest and Sanctions).

Oxfam Solidarité / Solidariteit
Hoe de Belgische financiering aan Oxfam Solidarité / Solidariteit verloopt wordt erg omstandig en gedetailleerd uitgelegd door NGO Monitor [lees hier, hier en hier].

De Belgische overheid verstrekt via het Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD), een afdeling van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, miljoenen euro’s aan sterk gepolitiseerde niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die anti-Israëlische verhalen, rechtspraak en steun aan BDS-campagnes (boycot, desinvesteringen en sancties) omvatten, waarvan sommige van deze organisaties banden onderhouden met Palestijnse terreurgroepen.

Volgens Belgische ambtenaren biedt de Belgische regering niet langer directe financiering aan Israëlische en Palestijnse NGO’s. Maar dat wordt omzeild via zgn. ‘erkende Belgische ngo’s‘ die lokale Israëlische en Palestijnse ngo’s financieren door middel van ‘medefinancieringsprogramma’s‘, die mede gefinancierd worden door de DGD, waarbij DGD een maximum van 85% van de totale subsidie ​​verstrekt.

In 2014 bedroeg het budget van Oxfam-Solidarité / Solidariteit, de Belgische tak van Oxfam International, voor haar activiteiten in Israël, in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) en Gaza ruim 1,1 miljoen euros. Oxfam Solidarité publiceert geen financiële informatie, en ontbeert transparantie en  verantwoordelijkheid.

In haar eigen woorden beweert Oxfam-Solidarité / Solidariteit dat het “Een internationale confederatie is van 17 organisaties die in 92 landen samenwerken, als onderdeel van een wereldwijde beweging voor verandering, om een ​​toekomst te bouwen die vrij is van het onrecht van armoede.”

Met dat doel beweert Oxfam samen te werken met “meer dan 60 Palestijnse en Israëlische partnerorganisaties” maar onthult wijselijk de namen van deze organisaties niet en het heeft daar ook goede redenen voor. Een van haar zogenoemde ‘Palestijnse partnerorganisaties’ waar Oxfam mee samenwerkt is met name de marxistische terreurgroep de PFLP aka het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Banden Oxfam met PFLP
De door Oxfam Solidarité-Solidariteit begunstigde ‘Palestijnse partnerorganisaties’ omvatten onder meer de Health Works Committee (HWC), United Health Works Committee (UHWC) (partners sinds 1990) en Union of Agricultural Work Committees (UAWC) (partners sinds 1998). Deze drie organisaties onderhouden allemaal banden met de terroristische organisatie PFLP.

Oxfam Solidarité verstrekt financiering aan UAWC (€ 289.060) en de Israëlische gepolitiseerde NGO Gisha (€ 349.871) voor een project in Gaza met de titel “Levens beschermen binnen gesloten grenzen“. Oxfam legt uit: “Dit project wordt gefinancierd door Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD) van de Belgische regering”, die een afdeling is van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken

De UAWC wordt door al-Fatah (de politieke factie van PA president Mahmoud Abbas) geïdentificeerd als een officiële PFLP ‘gelieerde‘, en door USAID als de ‘agrarische tak’ van de PFLP. Volgens academisch wetenschapper Glenn E. Robinson werd UAWC in 1986 opgericht door “landbouwkundigen die losjes verbonden zijn met de PFLP.”

Volgens de Israëlische NGO Shurat HaDin, “werd de UAWC opgericht door de PFLP; wordt gecontroleerd door senior PFLP-medewerkers; stelt zijn activa beschikbaar aan de PFLP; en handelt in coördinatie met en om de belangen van de PFLP te bevorderen (inclusief actieve betrokkenheid bij de politieke activiteit).”

Duidelijk willen aantonen van zijn terroristische banden, in oktober 2010 publiceerde de UAWC dat het “een solidariteitsdag organiseerde met de secretaris-generaal van het Volksfront voor de bevrijding van Palestina, Ahmed Saadat …” Saadat werd veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf wegens het leiden van een “illegale terroristische” organisatie, “evenals voor zijn betrokkenheid bij het plannen van veel van de aanvallen van de groep, waaronder de moord op de Israëlische minister van Toerisme Rehavam Ze’evi (zie verder).

Deze “solidariteitsdag” werd bijgewoond door Mohammed Bakri, uitvoerend directeur van de UAWC in Gaza, en vierde “de tiende verjaardag van de moord” op de Israëlische minister. Bashir al Khairi, voormalig president van de raad van bestuur van de UAWC, “werd in 1969 veroordeeld voor terroristische misdrijven en zat 15 jaar achter de tralies.” Khairi was het hoofd van het politieke bureau van PFLP. In 2012 heeft World Vision Australia activiteiten met UAWC opgeschort vanwege de vermeende banden met de PFLP.

PFLP
Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina(PFLP-GC), een marxistische terreurorganisatie die na de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd opgericht door George Habash, is één van het dozijn terreurorganisaties in de Gazastrook. De PFLP, een ent van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie), werd vooral in de jaren 1970 berucht voor zijn vele vliegtuigkapingen en bomaanslagen.

Toen in de lente van 2011 de burgeroorlog uitbrak in Syrië, koos Hamas openlijk de zijde van de rebellen tegen president Assad. Met als gevolg dat Syrië het buitenland hoofdkwartier van Hamas in Damascus opdoekte en Hamasleider Khaled Meshaal en zijn medewerkers het land in zeven haasten verlieten en een onderkomen vonden in Doha, Qatar. Bovendien beknotte Iran zijn fondsen aan Hamas omwille van het verraad van Hamas jegens president Assad, een bondgenoot van president Ahmadinejad. Al bij al een slechte keuze van Hamas en een lelijke streep door de terroristenrekening.

Echter, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) koos de zijde van president Assad. Een harde kern van Palestijnse militanten van de PFLP-GC onder leiding van commandant Ahmed Jibril, vecht al maanden in Syrië tegen de rebellen. In november 2012 kwam het tot zware gevechten met de rebellen toen die het Palestijnse vluchtelingenkamp van Yarmoek nabij Damascus bestormden.

Een van de huidige leiders van de PFLP is Ahmed Sa’adat, die sinds 14 maart 2006 zit opgesloten in een Israëlische gevangenis. Hij is één van de hoofddaders van de moord op de Israëlische Minister van Toerisme Rehavam Zeevi in 2001 in het Hyatt hotel.

Een mededader, Majdi Al-Rimawi, die in maart 2013 in de Franse stad Bezons nabij Parijs tot ereburger van de stad werd gemaakt, was eerder door een Israëlische rechtbank in Jeruzalem tot levenslange gevangenisstraf +80 jaar veroordeeld, omdat hij als bevelhebber van de “gewapende arm” van de PLO meerdere zelfmoordterroristen naar Jeruzalem had uitgestuurd om de minister te vermoorden.

Advertentie van Oxfam van 14 januari 2001 met een oproep om
zonder onderscheid alle Israëlische producten te boycotten:

3 gedachtes over “Hoe België via Oxfam en de UAWC de Palestijnse gewapende terreur tegen Israël financiert

 1. Ze waren altijd gewetenloos, wisten het alleen goed te verbergen.

  Laat een ding duidelijk zijn. Het gaat om geld, invloed & macht en niet om hulp of personen.

  Net zoals een dokter patienten nodig heeft hebben hulporganisaties & NGO’s slachtoffers nodig. Zonder slachtoffers raken de kasa’s leeg en kunen de medewerkers geen hoge salarissen ontvangen.

  Zij worden dan weer gefinancierd door regeringen die daardoor invloed krijgen en invloed is macht…………

  en zo draait het carrousel verder.

  Like

 2. Is het dan toch waar? Zijn de personen hoog op de loonlijst gewetenloos geworden? Zit er dan niets meer integers in die lijven? Koste wat kost hun geld beschermen en zelfs pefofielen en verkrachters beschermen? Bah!

  Like

 3. Belgie speelt een smerig spelletje net zoals de rest van de landen in het “beschaafde” Europa.

  De ‘never again/never forget’ meute is nog steeds allergisch voor levende Joden en zullen iedereen helpen die het medicijn hiertegen uitvind.

  Het ‘never again/never forget’ mantra betekent niets anders dan “we hebben geleerd uit onze fouten en zullen het ditmaal anders & beter doen”……in het geniep met Palestinisme als moreel compas.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.