UNRWA faalt bij zijn studenten – maar wil nog steeds meer Amerikaans geld

Het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties (UNRWA) heeft een public relationsbedrijf, Marathon Strategies.com, ingehuurd om haar imago te versterken nadat de Trump-regering het bedrag van de bijdragen die de Verenigde Staten overmaken aan het Agentschap, drastisch terugschroeft.

De Trump-regering verlaagde de verwachte Amerikaanse bijdrage voor 2018 van meer dan $ 360 miljoen tot ongeveer $ 60 miljoen. Als onderdeel van zijn Dignity Is Priceless wereldwijde fondsenwervingscampagne om het tekort goed te maken, spraken Scott Anderson, UNRWA’s directeur van West Bank Operations en Peter Mulrean, directeur van het UNRWA-vertegenwoordigingskantoor in New York, vorige week met verslaggevers op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties

De UNRWA-directeuren hebben het belang van het humanitaire werk van UNRWA onderstreept. Ze zeiden dat de huidige financiële crisis zich op een schaal bevindt die niet lijkt op die welke UNRWA in het verleden heeft ervaren, en noemt de bezuiniging een ‘existentiële’ bedreiging voor het vermogen van UNRWA om aan de behoeften van het Palestijnse volk te blijven voldoen. Zij klaagden erover dat de regering van de Verenigde Staten de redenering voor de UNRWA niet heeft toegelicht. Het enige dat UNRWA’s leiderschap zou moeten doen, is in de spiegel kijken naar het antwoord.

De waarheid is dat het blijven geven van honderden miljoenen dollars aan UNRWA enkel weggeooid geld is. Anderson, UNRWA-directeur van West Bank Operations, wees onbewust op de fatale fout in het educatieve programma dat UNRWA zijn studenten biedt en verbruikt ongeveer de helft van het normale budget van UNRWA, dat hij beschreef als de belangrijkste service die UNRWA biedt.

UNRWA, zei hij, moet het curriculum van het ‘gastland’ onderwijzen, dat volgens UNRWA het curriculum is dat de Palestijnse Autoriteit creëert. Anderson zei dat het de Palestijnse Autoriteit voor dit doel behandelt als een ‘soevereine’ natie. Op basis van deze fictie beweert de UNRWA dat het geen andere keus heeft dan een door de Palestijnse autoriteiten ontworpen curriculum te gebruiken dat is bedacht om Palestijnse kinderen te indoctrineren om Joden te haten en om te geloven dat Israël geen bestaansrecht heeft.

Een onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd door het Center for Near East Policy Research, het Simon Wiesenthal Centre en het Midden-Oostenforum, toonde aan dat schoolboeken die op UNRWA-scholen werden gebruikt in 2016 en 2017 anti-Israëlische, anti-Joodse haat bleven inlepelen.

UNRWA kan het curriculum van de Palestijnse Autoriteit niet veranderen, aldus Anderson, hoewel het ‘verrijkings’ -materialen kan ontwikkelen om leraren te helpen tolerantie-lessen te introduceren die “conform de VN-waarden zijn.” Toen UNRWA dat juist probeerde te doen, kreeg het echter felle weerstand van de Palestijnse Autoriteit omdat het de nieuwe materialen als te gunstig ervoer voor Israël.

Vorig jaar bracht het ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit een verklaring uit waarin ze klaagde dat “een vervorming van het Palestijnse curriculum een ​​flagrante schending is van de wetten van het gastland, en elke wijziging van om het even welke letter om een ​​partij te sussen een verraad is aan de Palestijns verhaal en het recht van het Palestijnse volk om zijn identiteit en strijd te behouden.” Het toegevoegde materiaal van UNRWA werd veroordeeld als een “belediging van het Palestijnse volk, zijn geschiedenis en strijd.” Het ministerie zei dat de opschorting van de samenwerking met de Palestijnse Autoriteit zou zijn doorgaan totdat de “posities van de VN-instantie worden gecorrigeerd”.

UNRWA leek te antwoorden op de eisen van de Palestijnse Autoriteit. UNRWA Commissaris-generaal Pierre Krähenbühl beloofde: “UNRWA is volledig toegewijd aan het Palestijnse leerplan en dat er geen verandering zal worden aangebracht in dit leerplan.” Zelfs dan zou het ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit geen bewegingsvrijheid toestaan.

Volgens een artikel dat op 24 november 2017 door de officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida is gepubliceerd, herhaalde het [PA] Ministerie van Onderwijs en Hoger Onderwijs zijn volledige oppositie tegen elke stap of poging die de UNRWA – of om het even welke andere internationale organisatie – zich kan verzetten tegen het Palestijnse leerplan – hetzij door materialen in tegenspraak met de filosofie van de [PA] curricula weg te laten, te wijzigen of toe te voegen en in tegenspraak met de inhoud van de schoolboeken in alles wat verband houdt met de nationale identiteit en het culturele, sociale en nationale erfgoed van ons volk.”

In het artikel dat op 7 november 2017 van het ministerie is aangehaald, wordt opgemerkt dat “alle materialen die UNRWA wil toevoegen complementair en consistent moeten zijn met de gehele inhoud van de schoolboeken.” Met andere woorden, UNRWA kan onder geen beding geen letter afwijken van het met Joden- en Israëlhaat doordrenkt curriculum van de Palestijnse Autoriteit.

Anderson zei dat UNRWA net begonnen was met het uitrollen van zijn ‘verrijkingsmateriaal’, maar opzettelijk vaag bleef over wat dat werkelijk betekende, gezien het gebruik door de Palestijnse Autoriteit van met haat vervulde indoctrinatie als onderdeel van haar curriculum. Hij gaf geen tijdschema voor de uitrol of enige indicatie of de leraren in de UNRWA-scholen de extra door UNRWA geproduceerde materialen in hun klas zouden gebruiken. Het enige voorbeeld dat hij van een UNRWA-les in tolerantie gaf, had te maken met gendergelijkheid.

Totdat de Palestijnen stoppen met het gebruik van UNRWA-scholen om de geest van Palestijnse kinderen met haat te vergiftigen, moet de Trump-regering de financiering van het VN-agentschap verder terugdringen. In plaats van een duur PR-bedrijf in te huren om zijn imago op te krikken, zou UNRWA zijn manier van werken fundamenteel moeten hervormen.

door Joseph Klein


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joseph Klein “UNRWA Fails its Students — but Still Wants More U.S. Money” van 15 februari 2018 op de website van Frontpage Magazine

2 gedachtes over “UNRWA faalt bij zijn studenten – maar wil nog steeds meer Amerikaans geld

  1. Geen zuurverdiend geld van belasting betalers hier naar toe ,eigen hobbys zelf financieren ,leer mensen op eigen benen te staan, kijk hoe vietnam en zuid korea zich hebben ontwikkeld. Wat een schandalige clubjes welke doormiddel van geld gegeven wordt voor goede doelen misbruikt worden , aldus ,deze artikelen

    Like

  2. Zonder ‘slachtoffers’…..géén miljoenen voor UNWRA……..géén topsalarissen voor de medewerkers.

    Zo is het bij OXFAM, UNESCO en hoe al die andere ‘morele’ uitbuiters ook mogen heten.

    De bezem erdoor!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.