Massieve nederlaag voor anti-Israël kamp nadat pro-BDS resolutie werd geblokkeerd op NDP Conventie

In een enorme tegenslag voor het Canadese anti-Israëlische kamp zal een resolutie gericht op het elimineren van Israël als een Joodse staat niet worden goedgekeurd door NDP-leden op de nationale conventie die dit weekend plaatsheeft in Ottawa, Canada.

De resolutie, die de deur had geopend voor economische oorlogsvoering tegen Israël – met inbegrip van de antisemitische BDS-beweging (Boycott, Divestment and Sanctions) – werd door het NDP Resolutions Committee bijna helemaal achteraan op de agenda geplaatst voorafgaand aan de conventie.

Anti-Israël activisten probeerden de resolutie verder op de agenda te krijgen op vrijdagochtend, maar werden verslagen bij een stemming in een prioriteitenpanel. De stemming in het panel betekent dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de resolutie later dit weekend zal worden aangenomen door de algemene leden.

“Dit is een belangrijke overwinning voor de krachten van gerechtigheid en vrede in Canada”, aldus Michael Mostyn, Chief Executive Officer van B’nai Brith Canada. “Hoewel we ons zorgen blijven maken over bepaalde andere zaken die dit weekend besproken zullen worden door de NDP, is de afwijzing van deze specifieke contraproductieve resolutie een klap in het gezicht voor degenen die zich verzetten tegen het recht van het Joodse volk op zelfbeschikking. We bedanken de duizenden Canadezen in het hele land die hun stem hebben laten horen over dit onderwerp, en aan NDP-leden ter plekke die zich uitspraken voor wat juist is.”

Op woensdag lanceerde B’nai Brith Canada een actie, waarbij de Canadezen werden aangemoedigd om contact op te nemen met het leiderschap van de NDP en de lokale verenigingen om hen aan te sporen zich te verzetten tegen de primaire anti-Israël resolutie. B’nai Brith werd vergezeld door JSpace Canada en de Canadian Council for Reform Judaism door de NDP op te roepen om anti-Israël maatregelen af ​​te wijzen.

door Aidan Fishman


Bronnen:

♦ met dank aan Michelle W. voor de hint.

♦ naar een artikel van Aidan Fishman “Massive Defeat for Anti-Israel Forces as Pro-BDS Resolution Stalls at NDP Convention” van 16 februari 2016 op de website van B’nai Brith Canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.