Dozijnen protesteren tegen de Europese kruistocht om de Joodse staat te vernietigen

Tientallen activisten van de Zionistische organisatie Im Tirtzu hielden donderdag een tegendemonstratie in Netiv Ha’avot, een Israëlische buitenpost in Gush Etzion, tegen linkse demonstranten van de Israëlische ngo Peace Now die betoogden om de verwoesting van de wijk te eisen.

Volgens Im Tirtzu arriveerde de Zionistische groep om te demonstreren tegen de subversieve activiteiten van Peace Now en andere extreem-linkse NGO’s, die miljoenen dollars gebruiken afkomstig van donaties van Europese regeringen om ‘lawfare’  uit te voeren – juridische oorlogsvoering tegen de Joodse inwoners in Israëlische rechtbanken.

De activisten hielden spandoeken en borden vast met de tekst “De vernietiging van Netiv Ha’avot, naar u gebracht door Europese regeringen”, en scandeerden leuzen als: “U bent pionnen van Duitsland, waarom schaamt u zich niet?”

“Netiv Ha’avot is het ultieme voorbeeld van subversieve activiteiten door buitenlandse gefinancierde NGO’s tegen Joodse bouw in Judea en Samaria,” zei Alon Schvartzer, beleidsdirecteur van Im Tirtzu .

“’Peace Now ontving de afgelopen jaren meer dan 18 miljoen sjekels ($ 5,1 miljoen) van Europese regeringen, en de vloed van gerechtelijke petities tegen de buurt is het gevolg,” zei Schvartzer, eraan toevoegend: “De toekomst van de staat Israël moet beslist worden door interne discussie, en niet door subversieve en antidemocratische activiteiten van door de overheid gefinancierde NGO’s.”


Een luchtfoto van de buitenpost van Netiv Ha’avot. De gekleurde gebieden werden door het Hooggerechtshof beschouwd als staatsgrond. De 17 gebouwen die op de niet-gearceerde gebieden staan, zijn tot de sloop gedoemd. Netiv Ha’avot werd in 2001 opgericht als een uitbrieding van de wijk van de Elazar-nederzetting ten zuidwesten van Bethlehem. In september 2016 oordeelde de rechtbank dat 17 gebouwen in de buurt in feite waren gebouwd op Palestijnse private grond en bevolen dat ze anderhalf jaar later, op 8 maart 2018, zouden worden gesloopt
[beeldbron: The Times of Israel].

door David Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Dozens Protest European Crusade to Destroy Jewish Enclave” van 15 februari 2016 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.