De ‘Protocollen van de Wijzen van Sion’ nog immer springlevend in Egypte

In het beruchte antisemitische schotsschrift “De Protocollen van de Wijzen van Sion”, dat voor het eerst in 1903 in Rusland werd uitgebracht, wordt een zogenaamd Joods complot onthuld om de wereld te veroveren en te knechten.

Dat dit schotschrift, waarvan reeds in 1921 werd bewezen en ook nog eens in 1934-1935 tijdens een proces in het Zwitserse Basel,  een kwaadaardige vervalsing is, stoort de Arabische en ook Egyptische nep-wetenschappers en ‘historici’ niet in het minst.

De non-profit organisatie Middle East Media Research Institute (MEMRI) vertaalde onlangs een artikel van Hashem Al-Fakharani dat op 11 december 2017 werd gepubliceerd in het Egyptische dagblad Al-Yawm Al-Sabi onder de titel: “From the ‘[Arab] Spring Plots’ to ‘the Buying of the White House’ – The Protocols of the Elders of Zion Are Realizing Their Goals after 100 Years …”

Enkele uittreksels uit het bewuste artikel:

“De unilaterale Amerikaanse erkenning [van Jeruzalem als hoofdstad van Israël], die de waarschuwingen van de internationale gemeenschap over de implicaties negeerde, gebeurde niet plotseling. Integendeel, het maakte deel uit van het Zionistische complot dat de Joden van Europa in 1901 begonnen te weven, zoals een spinnenweb, door middel van het document De protocollen van de Wijzen van Zion, dat 24 protocollen omvat. [Deze protocollen omvatten een plan] om de wereld over te nemen door handlangers [van de Joden] te plaatsen in gevoelige posities bij besluitvormers en door lobbygroepen op te zetten – [collectief] bekend als de zionistische lobby – die op tirannieke wijze het lot van de landen bepalen.

De rabbijnse raad van de Joden ontwikkelde de protocollen met als doel de christelijke hegemonie in de wereld te vernietigen. Aldus, na het [Eerste Zionistische] Congres – dat plaatsvond in Basel, Zwitserland, en in 1897 werd georganiseerd door Theodor Herzl, de leider van de Zionistische beweging – paste de groep Europese rabbijnen de Protocollen aan met als doel een nationaal thuisland te vestigen voor de Joden in Palestina.

… Door middel van dit [Zevende] Protocol slaagde Israël erin de capaciteiten van de legers van deze landen te verzwakken, terwijl het Egyptische leger erin slaagde stand te houden tegen deze duivelse samenzwering.

Na de revolutie die uitbrak in maart 2011, werd Syrië, dat een van de landen is die in conflict zijn met Israël, betrokken in de oorlog tussen het Syrische leger en terreurorganisaties zoals ISIS, Jabhat Al-Nusra en Al-Qaeda. Hetzelfde geldt voor Libië, Irak en Jemen. Na ongeveer zeven jaar ‘Arabische Lente’ – die [de bevolking van] Syrië verdreef, Libië verwoestte en Jemen wegvaagde – en meer dan 100 jaar na [publicatie van] Protocollen van de Wijzen van Zion, zette de Zionistische lobby druk op de Amerikaanse president om de perverse beslissing [over Jeruzalem] te nemen, die is gedefinieerd als Balfour Declaration II.”

In januari heeft een ander Egyptisch dagblad, Al Bawabh News, de ‘Protocollen’ geserialiseerd en beschreven hoe de Joden de Protocollen gebruiken om de wereld over te nemen. Voor het geval dat u zou denken dat ze enkel die ‘Boosaardige Israëliërs’ bedoelen of enkel ‘Zionisten’ beschrijven, hebben ze een van hun artikelen geïllustreerd met het volgende plaatje:

Ook vorige maand onderzocht een andere Egyptische nieuwssite Elmwatin (De Burger) de gebeurtenissen in de regio en concludeerde dat “we zullen zien dat het een poging is om de Protocollen van de Wijzen van Zion te implementeren en de oude droom van Israël te consolideren, van de Oceaan tot aan de Golf.” Het artikel werd ‘opgefrist’ met het volgende plaatje:


Bronnen:

♦ naar een artikelProtocols” alive and well in Egypt” van EoZ van 15 februari 2018 op de blog van EoZ

2 gedachtes over “De ‘Protocollen van de Wijzen van Sion’ nog immer springlevend in Egypte

  1. Wie deze BS nog serieus neemt, is zelf geen haar beter. Waarschijnlijk bestudeerd door dezelfde wetenschappers die hebben vastgesteld dat je van sex voor het huwelijk kanker krijgt……tja…….

    Like

  2. Dat er nog aandacht aan besteed wordt! Hier in Nederland zijn er ook nog genoeg die in dit sprookje geloven. Vreemd toch dat ik hiervan vanaf mijn jeugd helemaal niets heb meegekregen en dat ik door derden hierover geïnformeerd moet worden. Mensen willen geloven wat ze willen geloven. Het komt te goed uit in dit sprookje te geloven. Het is jammer dat de bevolking van Egypte zo gehersenspoeld wordt en het is te hopen dat als de welvaart daar stijgt zich laat leiden door gezond verstand en goed nabuurschap.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.