Israëlhater vindt dat Zuid-Afrika Israël moet boycotten en gewoon onze watergeheimen ‘stelen’

De zelfverklaarde ‘multimediajournalist’ Rumana Akoob heeft een van de meest belachelijke dingen geschreven die ik in een tijdje heb gelezen.

In reactie op deze opinie in The Jerusalem Post over de dwaasheid van Zuid-Afrika in het afwijzen van Israëlische hulp bij het oplossen van hun watercrisis, stelt Akoob in de Zuid-Afrikaanse krant The Daily Mail dat Israël geen specifieke expertise heeft in watertechnologieën en dat iemand anders gewoon kan leren wat Israël heeft gedaan (wat blijkbaar niets is, volgens haar) en het vervolgens kopieëren.

Inderdaad, het argument is dermate debiel en tegenstrijdig:

“Er zijn een aantal artikelen geschreven door Zionisten die de inwoners van Kaapstad vertellen dat ze water zouden hebben als ze hulp van Israël hadden gekregen. Een editoriaal in de Jerusalem Post eerder deze week zegt dat Zuid-Afrika niet in staat is om hulp van Israël te weigeren. Waarom? Volgens hen is Israël de ‘wereldleider in ontzilting, waterrecycling, waterbehoud en irrigatie’. Dit is niet waar. Als Israëli’s voldoende water hebben, is dat alleen maar omdat ze de waterrechten voor Palestina ontkennen.

Dit is aantoonbaar onwaar. En wanneer zelfs de linkse Israëlische krant Ha’aretz rapporten publiceert waaruit blijkt dat het tegendeel waar is, weet je wel dat je een probleem hebt!

Rumana Akoob stapelt verder de ene kwakkel en leugen na de andere op in haar schotsschrift:

“De controle of vernietiging van Palestijnse watervoorzieningen dateert van vóór de oorlog van 1967. Vanaf de Nakba [toen Palestijnen uit hun huizen werden verdreven] in 1948 zullen de Zionisten de Palestijnse watervoorzieningen ruïneren als een manier om te voorkomen dat dorpelingen naar hun huizen zouden terugkeren.

De waterbeheersing van Palestina werd officieel overgenomen na de illegale bezetting van de Westelijke Jordaanoever in 1967. Dit gebeurde onder een ‘overeenkomst‘ waarin stond dat ‘de Israëlische zijde [water] overbrengt naar de Palestijnse zijde’.

De JPost-redactie zegt dat Israël, ondanks vijf jaar droogte, niet hoefde over te gaan tot rantsoenering of om de watertarieven te verhogen. Maar volgens het rapport van Amnesty International over de watercrisis in Palestina, ‘Troubled Waters Palestinians denied fair access to water’, wordt de Palestijnse consumptie gerantsoeneerd tot 70 liter water per dag en in sommige gebieden tot 20 liter per dag. Elke Israëliër gebruikt bijna vier keer zoveel als 300 liter per dag.

Het rapport van Amnesty International waarnaar Akoob verwijst, dateert uit 2009. Dat klopt – ze moest iets van bijna 9 jaar opgraven om een ​​of ander punt te maken. En zelfs dan werd dit rapport in diskrediet gebracht.

Akoob:

“Volgens een aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie moet elke persoon toegang hebben tot 100 liter per dag, terwijl de aanbevolen minimumhoeveelheid in noodsituaties 20 liter per dag bedraagt.

De muur die door de Israëlische regering is gebouwd, wordt niet alleen gebruikt om Palestijnen op te sluiten maar ook om de Palestijnen van watervoorzieningen af te snijden. Het Israëlische argument is dat de muur terroristische activiteiten tussen dorpen op de Westelijke Jordaanoever moet voorkomen en naar Israël zouden kunnen komen. De opzettelijke ontkenning van toegang tot water is een methode om de bevolking van Palestina te onderdrukken en het is een langzame genocide.”

Ja, die ‘genocide’ verloopt blijkbaar heel erg traag, getuige de grafiek hieronder:

door Aussie Dave


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aussie Dave “Israel Hater Argues South Africa Should Boycott Israel and Just ‘Take’ Our Water Secrets” van 14 februari 2018 op de site van

Een gedachte over “Israëlhater vindt dat Zuid-Afrika Israël moet boycotten en gewoon onze watergeheimen ‘stelen’

  1. Het geluk voor dit soort ‘journalisten’ is dat haar lezers de onzin die ze schrijft sowieso niet lezen en/of begrijpen.

    Schrijf gewoon het woord “Zionisten” in je artikel en je hebt het gemaakt in media land.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.