Palestijnse diplomaat: ‘We zullen onze kinderen blijven leren met stenen te gooien’

Abdallah Abushawesh, een lid van de Palestijnse delegatie bij de Verenigde Naties, zei tegen Canadese studenten, die op bezoek waren in het hoofdkwartier van de VN in New York, dat de Palestijnen er trots op zouden zijn om Israëlische strijdkrachten met stenen te bekogelen en dat hun kinderen zullen blijven leren om met stenen te gooien.

De nieuwssite Ynet News publiceerde gisteren een opname van Abushawesh, die behalve als lid van de Palestijnse VN-delegatie ook als adviseur in de ontwikkelingsgroep van de VN werkzaam is. In nogal gebroken vertelt hij de studenten: “Wij zijn heel slim en heel goed in het bekogelen met stenen. Daar zijn we heel trots op. We zullen niet stoppen onze kinderen bij te brengen dat te doen.”

Na de lachende reactie van de luisteraars ging hij verder met zijn verhaal en zei dat iedere Palestijn, die betrapt wordt op het gooien met stenen, in de gevangenis komt. “We zijn er trots op stenengooiers te zijn, ik ben eentje van hen. Nu ben ik al een beetje ouder, maar ik blijf resistent in naam van mijn kinderen.”

Daarna vertelde de diplomaat over zijn eigen verleden als stenengooier tijdens de eerste Intifada. “Ik zat in de bovenbouw. We hebben nooit een gelegenheid gemist om met stenen te gooien. Dat was ons leven. Ons verzet werd iedere dag sterker. We zijn er trots op”, zei hij.

De Canadese studenten voor Internationale Betrekkingen ontmoetten in het kader van hun bezoek aan het hoofdkwartier van de VN verschillende persoonlijkheden, onder andere ook de Palestijnse gezant bij de VN, Riyad Mansour, die hen vertelde over de Palestijnse inspanning om door de VN als staat erkend te worden.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon had kritiek op de woorden van Abushawesh en zei:

“De Palestijnen verbergen de waarheid niet meer. De Palestijnse leiding en haar vertegenwoordigers hitsen op tegen Israël en roepen openlijk op tot terreur. De internationale gemeenschap mag dat niet accepteren. Het kan niet zo zijn dat binnen de VN, wiens doel het is om vrede te stichten en mensenrechten te beschermen, een diplomaat tot geweld en terreur kan ophitsen, die Israëli´s kunnen verwonden en zelfs doden.”

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Palästinensischer Diplomat: „Wir werden auch weiterhin unsere Kinder lehren, Steine zu werfen” op de site van Israel Heute van 13 februari 2018.

bron-logo

Een gedachte over “Palestijnse diplomaat: ‘We zullen onze kinderen blijven leren met stenen te gooien’

  1. Inderdaad…….héél slim.

    Daarom wonen ze al 70 jaar als bedelaars in afbraakhuizen & tenten terwijl hun leiders & diplomaten de wereld rondreizen en te zien zijn in alle ‘hotspots.

    Maar zolang de PLO/Hamas door het Westen worden gefinancierd en door “humanitaire” NGO’s gestimuleerd om vooral op dezelfde weg door te gaan is er geen verandering te verwachten in de slimheids factor van hun verbazingwekkend curriculum.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.