Giulio Meotti: ‘Europa, hou op met Israël de les te willen spellen!’

Is het niet geweldig om getuige te zijn van de stilte van Europa over de agressie van Iran tegen Israël en de zelfverdediging van de Joodse staat? Europa lijkt het pad te hebben gekozen van lafheid en schande, de weg naar progressieve morele en politieke decadentie. Europa heeft Iran gekozen boven Israël.

Het oude continent leeft doorheen een grote verstandsverduistering, waarvan we het einde niet zien. Dan klagen we als Europa er weinig toe doet: morgen en overmorgen zal het er steeds minder toe doen. Israël zal weten hoe het zichzelf moet verdedigen, maar Europa dreigt in chaos het tot slaaf gemaakte schiereiland van het Midden-Oosten te worden.

Iran, nieuw leven ingeblazen door lafhartige Westerse duiten, slaat op de oorlogstrommel en valt Israël aan via Hezbollah en Syrië. Wat zullen de Europese bureaucraten doen? Zullen ze vragen om “de kalmte te bewaren aan beide kanten”? Zal de VN, die al is bezweken voor de schurkenstaten, de “Israëlische vergelding” veroordelen?

Wat zullen degenen zeggen, die bezorgd zijn over de Poolse wet omtrent de vernietigingskampen, in het licht van een Holocaust-ontkenningsregime, semi-nucleair, met langeafstandsraketten en geobsedeerd door de vernietiging van de “Zionisten”?

Pacifisme, verzoening en lafheid hebben nooit anders dan tot maar één resultaat geleid: oorlog.

Welke andere democratie in de wereld wordt elke ochtend wakker, gaat naar de bioscoop, bouwt, creëert en geniet van het leven terwijl de veiligheidstroepen gemiddeld 3 aanvallen per dag moeten afslagen? In Israël is er een terroristische oorlog gaande en dat komt niet naar voren in de internationale media en in buitenlandse relaties.

Zelfs de perceptie van dat kleine land ontbreekt. De Shin Bet, de interne geheime dienst van Israël, gaf ons net de cijfers: 113 geslaagde of succesvolle terroristische aanslagen in de maand januari in Jeruzalem, Judea en Samaria. Gemiddeld 3 aanvallen per dag in de straten, tegen de soldaten, bij de controleposten. En terugkijkend op 2017, meer dan 1.100 verijdelde terroristische aanslagen.

Welk Europees land, dat nu partij kiest voor Iran, zou zich in die omstandigheden verzetten? Kijk in de spiegel vooraleer je Israël de les wilt spellen.

door Giulio Meotti


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Europe, stop giving lessons to Israel” van 14 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Giulio Meotti: ‘Europa, hou op met Israël de les te willen spellen!’

 1. Europa.
  Wanneer heeft Europa ooit levende Joden verdedigd?

  Dus…..”leve Iran en als Israel vernietigd wordt dan zij het maar zo”.

  Daarna kunnen ze weer een paar mooie symbolieke herdenkingen houden over dode Joden, want daar zijn ze intussen goed in geworden.

  Europa heeft moralisch niets te betekenen voor Israel. Zelfs het dunne laagje fatsoen is in de laatste jaren weggesmolten.

  Like

 2. Europa heeft de weg van lafheid en schande gekozen……

  Het oude tandeloze Europa zal zelfs niet de moeite nemen om hierop te reageren. Dansen op de vulkaan….waar heb ik dat meer gehoord ?

  Like

 3. Vermits ik verantwoordelijk wordt gehouden voor alles wat op deze blog verschijnt, met inbegrip wat door derden wordt toegevoegd, moet ik hier weer in knippen. De wet laat nu eenmaal niet toe dat ik hier oproepen tot moord of geweld plaats. Vrije meningsuiting heeft zo zijn beperkingen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.