Proces van Ahed Tamimi zal worden voortgezet achter gesloten deuren

Het proces tegen Ahed Tamimi, een 17-jarige van de Palestijnse Autoriteit die twee maanden geleden werd gearresteerd wegens het slaan van een Israëlische soldaat, moet worden berecht achter gesloten deuren, oordeelde de militaire rechtbank van Ofer op dinsdag. De rechtbank zei dat sinds Tamimi minderjarig is, een proces achter gesloten deuren “in haar belang is”.

Op- en ondergang van de ‘Bitch van Nabi Saleh’
Aan het illustere sprookje van deze populaire ‘Palestijnse Amazone’ lijkt voorlopig een einde te komen. Ahed werd in de vroege ochtend van dinsdag 19 december 2017 van haar bed gelicht en voor onbepaalde tijd opgesloten in een Israëlische cel. De rebelse puber van Nabi Salih werd in december gefilmd toen zij Israëlische soldaten provoceerde, schopte en sloeg en haar papa de beelden daarvan online zette om te ‘bewijzen’ hoe slecht die Israëliërs wel zijn.

Het is bekend dat de Tamimi-familie in het verleden op soortgelijke wijze soldaten heeft lastiggevallen, maar er is nooit enige actie tegen hen ondernomen.  Ze wordt tevens geconfronteerd met vijf extra feiten van geweld en opruiing, waaronder stenen gooien, deelnemen aan gewelddadige protesten en aanzetten tot gewelddadige actie, ook via de sociale media. Echter, de ‘Bitch van Nabi Saleh’ riskeert thans 14 jaar opsluiting en geen zinnig mens die daar bezwaar tegen kan hebben.

In antwoord op de uitspraak van de rechtbank wees de advocaat van Ahmed Tamimi, Gabi Lasky, erop dat de politie en de IDF zelf gedurende de procedure Tamimi hebben gefotografeerd. Lasky ondervroeg de geldigheid van de bewering dat een gesloten proces in het belang van haar cliënt is en zei dat zij in beroep zou gaan tegen de beslissing van de rechtbank.

NGO Monitor
De NGO Monitor wijst er echter op dat “Ahed Tamimi een uitstekend voorbeeld is van hoe kinderen worden uitgebuit en bewapend” in het Arabisch-Israëlische conflict. “Dergelijk gedrag is verboden door het internationale recht”, merkte de juridisch adviseur van de organisatie, Anne Herzberg, op. “Maar in plaats van deze verwerpelijke praktijk te veroordelen, zijn zogenaamde mensenrechtengroepen zoals Human Rights Watch en Amnesty International centrale spelers in deze cynische propagandacampagne om als held iemand te promoten die pleitte voor steekpartijen en zelfmoordaanslagen.”

Volgens Steinberg van NGO Monitor heeft Amnesty International “een lange geschiedenis van het exploiteren van mensenrechten voor anti-Israëlische propaganda.” In een interview met The Algemeiner verklaarde Gerald Steinberg, oprichter en president van NGO Monitor, dat de bewering van Amnesty niet gebaseerd is op een objectieve analyse van het internationaal recht:

“Dit is een andere dimensie van de politieke oorlogsvoering van Amnesty, in alliantie met UNICEF en met Palestijnse NGO’s zoals [Defence for Children Palestine] en Adameer, die naar verluidt zijn gekoppeld aan het [Volksfront voor de Bevrijding van Palestina – PFLP] terreurorganisatie. Er is geen feitelijke of juridische basis voor de campagne. Inderdaad, Israël behandelt Palestijnse minderjarigen volgens dezelfde procedures die bijvoorbeeld in de VS en het VK worden toegepast.”

Ahed Tamimi Hits and Kicks Israeli Soldiers


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yona Schnitzer “Ahed Tamimi’s Trial to be Continued Behind Closed Doors” van 13 februari 2018 op de site van TPS / Tazpit News Agency – The Jewish Press

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Head of NGO Watchdog: Amnesty International and Palestinian Detained for Hitting Soldier ‘Work Closely Together’” van 13 februari 2018 op de site van The Algemeiner

Gerelateerd op deze blog:

♦ Mediageile slaande en schoppende Ahed Tamimi riskeert 14 jaar cel [lezen]

♦ Opsluiting verlengd van mediageile slaande en schoppende Ahed Tamimi [lezen]

2 gedachtes over “Proces van Ahed Tamimi zal worden voortgezet achter gesloten deuren

 1. Dit meisje is een slachtoffer van haar criminele ouders die haar als provocerend projectiel hebben opgevoed sinds ze kon lopen.

  Deze ouders hadden er geen enkel probleem mee om hun dochter sinds haar kleutertijd te misbruiken door haar te laten ageren & provoceren tegen gewapende “kindermoordende” Israelische soldaten…….. en dit met instemming en onder het toeziend oog van de hordes ‘humanitaire’ NGO’s & fotografen.

  Ook haar aanhouding, proces en eventuele gevangenschap deert hen niet.

  Hun hoofdprobleem is dat het proces tegen hun gehersenspoelde dochter achter gesloten deuren wordt gevoerd en dus niet kan worden uitgesmeerd in de kranten.

  Men noemt dit kinder mishandeling!

  Beide partijen hadden er blijkbaar ook geen enkel probleem mee indien ze was gewond of gedood….integendeel, dit had perfect in hun gestoorde denkwijze & propaganda leuzen gepast over de ‘kindermoordende’ Israelische soldaat.

  Gelukkig werd dit spelletje doorzien en niet meegespeeld door de Israelische soldaten.

  Het zijn dit soort Palestijnse ouders & scholen, getolereerd door ‘humanitair’ NGO’s en gefinancierd door het ‘beschaafde’ Westen die generaties van Palestijnse kinderen geen betere toekomst wensen maar alléén haat & terreur voor Palestina……….tot de dood erop volgt.

  Like

 2. Die aandacht speelt haar alleen maar in de kaart. Dat is uiteraard de bedoeling. Als we hierop reageren, zoals ik nu toch doe, dan heeft het alleen maar het gewenste effect. Overigens ziet het meisje er niet ondervoed en slecht behandeld als slachtoffer van oorlogsgeweld uit, meer alleen maar als een zeer lastige puber.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.