Watercrisis in Kaapstad: hulp van Israël geweigerd ‘dankzij’ BDS en virulente Jodenhaat

Kaapstad demonstreerde enkele dagen geleden de irrationaliteit van [Joden-]haat en verwierp het aanbod van Israël om hun crisis te voorkomen. Misschien is het meest verbazingwekkende aan antisemitisme en de wereldwijde haat tegen Israël zoals wordt geïllustreerd door de angstaanjagende watercrisis van Kaapstad. Harry Emerson Fosdick zei het goed toen hij zijn beroemde woorden uitsprak: “Mensen haten is alsof je je eigen huis afbrandt om van een rat af te komen”

Kaapstad is een van de mooiste steden ter wereld. Tot onlangs was het ook een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Zuid-Afrika, verantwoordelijk voor bijna 10 procent van de economische output van $ 33 miljard. Maar de stad staat nu voor een crisis van onvoorstelbare proporties. De bronnen van water zijn opgedroogd en de waterkranen moeten binnenkort volledig worden afgesloten. De huidige schattingen zetten die dag – ‘Day Zero’ genoemd – ergens halverwege april.

Tegenwoordig is water rantsoeneren ongeëvenaard in moderne geciviliseerde steden. Mensen worden aangespoord om toiletten niet meer door te spoelen, te douchen en zich minder vaak te wassen met minimaal water, en rond te lopen met ongewassen haar wordt beschouwd als een teken van nationaal patriottisme. De regering geeft toe dat ze te maken hebben met een waarschijnlijke totale ineenstorting van hun economie, hun infrastructuur en hun manier van leven.

Zodra Israël op de hoogte was van het waterprobleem in Kaapstad, bood het zijn hulp aan en maakte duidelijk dat ze in staat waren om te helpen. Het aanbod tot hulp werd echter afgewezen.

Kaapstad kent deze dreiging al geruime tijd – en ze hadden ook een gemakkelijk toegankelijke oplossing. Israël is een land dat de wetenschappelijke knowhow heeft ontwikkeld om zijn woestijn te laten bloeien, zijn minimale watervoorziening om te voldoen aan zijn behoeften, en de ontzilting van zeewater voor alledaagse doeleinden is een realiteit.

Israël heeft geleerd ongeveer 85 procent van zijn water te recyclen en heeft bereikt wat velen als onmogelijk beschouwden: water gemakkelijk toegankelijk maken voor al zijn inwoners. Zodra Israël op de hoogte was van het waterprobleem in Kaapstad, bood het zonder enige aarzeling hulp aan en maakte duidelijk dat ze in staat waren om te helpen.

Voormalig Israëlisch ambassadeur in Zuid-Afrika Arthur Lenk, huidig ​​ambassadeur is Lior Keinan, en de economische banden die Israël heeft met Zuid-Afrika hebben allemaal herhaalde toenaderingen gedaan aan de relevante instanties om te helpen bij de watercrisis in Kaapstad. Wetenschappers waren bereid hun kennis te delen. Vrijwilligers stonden klaar om ze te implementeren. Organisaties stonden klaar om te helpen bij de planning en zelfs bij de financiering van wat nodig was om te voorkomen dat Day Zero werkelijkheid zou worden.

Maar het bestuursorgaan van Kaapstad kiest voor de Palestijnen. Dat maakt Israëli’s de vijand. En dat maakte haat mogelijk om gezond verstand en vijandschap te verslaan om de voorkeur te geven aan rampspoed boven geboden redding. Harry Emerson Fosdick zei het goed toen hij beroemd zei: ‘Mensen haten is alsof je je eigen huis afbrandt om van een rat af te komen.’

In het begin van 2016, toen al duidelijk werd dat delen van Zuid-Afrika met een van de zwaarste perioden van droogte in zijn geschiedenis zouden worden geconfronteerd, werd een belangrijke conferentie bijeengeroepen om plannen te maken voor de initiatie en uitvoering van specifieke programma’s om catastrofen te voorkomen.

Het programma van de conferentie vermeldde als een van de aanwezige afgevaardigden de Israëlische ambassadeur in Zuid-Afrika, Arthur Lenk, die al aanzienlijke inspanningen had geleverd om de regio waar mogelijk op te leiden en bij te staan. Nauwelijks was dit openbaar geworden of Prof. Lorenzo Fioramonti van de Universiteit van Pretoria, trok zijn deelname in. Dat werd onmiddellijk gevolgd door de BDS-beweging die met succes lobbyde bij de Zuid-Afrikaanse regering om de waterconferentie geheel te annuleren vanwege de deelname van Israël.

Dankzij de groeiende invloed van de toenemende moslimbevolking en de leiding van de pro-jihad-president Jacob Zuma in lijn met de BDS, verheugden Zuid-Afrikanen zich over hun vermogen om “de Israëli’s af te zeggen” en om Israël de mogelijkheid te ontzeggen krediet te claimen voor enige humanitaire hulp. Het is moeilijk voor te stellen hoeveel vreugde er vandaag moet zijn voor een volk om te weten dat ze binnenkort bestemd zijn om hulpeloos hun burgers te zien sterven van de dood in plaats van hulp te aanvaarden van “die vervloekte Joden.”

Het is een verhaal over de tragedie in Zuid-Afrika – maar het is meer dan dat ook. Het is een paradigma van het conflict tussen de wereld en de Joden, tussen de Arabieren en de Israëli’s, tussen degenen die worden verteerd door een haat en degenen die erop uit zijn om een ​​hand van hulp en vriendschap uit te breiden naar zelfs de meest verbitterde vijanden.

door rabbijn Benjamin Blech

Cape of Storms to Come | “They were warned”


Bronnen:

♦ naar een van Howard Feldman “Cape Town va bientôt manquer d’eau, grâce à BDS” van 1 februari 2018 op de site JForum.fr

♦ naar een artikel van rabbijn Benjamin Blech “The Cape Town Water Crisis and Hating Israel” van 12 februari 2018 op de site van Aish.com

9 gedachtes over “Watercrisis in Kaapstad: hulp van Israël geweigerd ‘dankzij’ BDS en virulente Jodenhaat

 1. Ik breng gewoon de andere kant van het verhaal, de Israëlische kant dus, die in de westerse mainstream media zelden of nooit aan bod komt. Leg deze versie naast die van jouw en je komt al een eind dichter bij het complete verhaal.

  Overigens is dit de enige pro-Israëlische Nederlandstalige blog of website in België (Vlaanderen).

  Blijkbaar is ook één nog altijd één teveel.

  Like

 2. Je kan natuurlijk overal een punt van maken, zolang het jou heel goed uitkomt en vooral omdat je hoe dan ook tegen bepaalde groeperingen bent. Hiermee doel ik op de schrijvers. Constant anderen zwart maken, belachelijk maken en je 100% tegen bepaalde groeperingen keren zonder gedegen onderzoek. Vind je dat juist? De berichtgeving hier is net zo eenzijdig zoals bij alle Mainstream Media, alleen valt het de schrijvers met kleppen niet op. Zij hebben maar ern doel….

  Telkens maar roepen dat je het slachtoffer (doelwit?) bent laat jou als land je gang gaan. Dat hebben we wel gemerkt, nietwaar? Blijkbaar begint het oud trucje niet meer te werken. Oh jeejtje, wat nu? 🙂

  Like

 3. Israël speelt geen ‘slachtoffertje’. Israël is een doelwit.

  Een slachtoffer is iemand die zich niet kan verweren, zoals de Joden voor en tijdens WOII.

  Salut en tot binnen drie jaar. 🙂

  Like

 4. Haha na drie jaartjes kom ik toevallig weer eens op deze website. Wat een grap, om te huilen gewoon. Altijd maar het slachtoffertje spelen en eenzijdige berichtgeving.

  Nou, dat was het dan.

  Like

 5. Ongelooflijk !!
  Wat een domme lieden in Kaapstad !!
  Zelf de Palestijnen die zich in de Israëlische ziekenhuizen laten behandelen zijn slimmer.

  Geliked door 1 persoon

 6. Watercrisis in Kaapstad? Eigen schuld, dikke bult!

  Liever uitdrogen dan die “Apartheid Zionisten” om hulp vragen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.