Waarom stuurt de PA gestolen Israëlische auto’s niet terug naar Israël?

Palestijnse politie vernietigde 40 “illegale” voertuigen in de stad Al-Ram, Samaria. Als ze “illegale” voertuigen zeggen, bedoelen ze auto’s die uit Israël zijn gestolen. En de foto van een van de auto’s die wordt vernietigd en het bewuste bericht begeleid, draagt een Israëlische nummerplaat (plaatje hierboven).

De Palestijnse Autoriteit zou kunnen regelen om deze auto’s terug te brengen naar Israël. Vrijwel zeker kost het meer om ze te vernietigen en te verwijderen dan om ze naar een nabijgelegen checkpoint te brengen waar Israëlische bedrijven ze kunnen ophalen. In plaats daarvan vernietigt de PA ze. Ze winnen er helemaal niets bij uit het vernietigen van deze auto’s.

Maar het lijkt erop dat het idee om de auto’s terug te brengen naar Israël gewoon niet wordt overwogen. En we weten hoe Arabieren zich in het algemeen houden aan een nulkommanul winst mentaliteit, om de simpele reden dat alles wat Israël helpt op een of andere manier slecht moet zijn voor Palestijnen.

Aangezien het terugbrengen van de auto’s Israëlische verzekeringsmaatschappijen en autobezitters gelukkig zou maken, is het beter ze te vernietigen, omdat Israëlisch geluk Palestijnse ellende betekent, in dit verwrongen universum. Denk nu eens na over hoe dit verwrongen denkproces van toepassing is op het sluiten van vrede tussen de twee partijen.

door EoZ


Bronnen:

♦ naar een bericht van EoZWhy doesn’t the PA return stolen Israeli cars to Israel?” van 11 februari 2018 op de site van EoZ