Iraanse agressie: De VS steunen het recht van Israël op zelfverdediging

Een woordvoerder van het Pentagon zei zaterdag dat de Verenigde Staten het recht van Israël op zelfverdediging ‘volledig steunen’ en ‘de zorgen’ delen dat Iran het Midden-Oosten destabiliseert, aldus een bericht van Arutz Sheva.

Plaatje hierboven: Israëlische F-16 Fighter Jet – “We zullen niet toestaan ​​dat Iran zichzelf militair verschanst in Syrië”, aldus de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op 4 december 2017 [beeldbron: The Drive]

Net voor 4:00 uur op zaterdagochtend vloog een Iraanse drone het Israëlische luchtruim binnen vanuit Syrië, ongeveer 90 seconden vooraleer de Israëlische Luchtmacht (IAF) het neerhaalde. Als reactie op de provocatie viel Israël het commandocentrum van de drone aan. Tijdens de IAF-operatie brachten Syrische luchtdoelraketten een Israëlische F-16I-straaljager neer. Beide piloten raakten gewond en werden uitgeworpen na het bereiken van Israëlisch grondgebied.

In een persmededeling zei de woordvoerder van het Pentagon, Adrian Rankine-Galloway:

“Het [Amerikaanse] ministerie van Defensie nam niet deel aan deze militaire operatie. Israël is onze dichtstbijzijnde veiligheidspartner in de regio en we ondersteunen ten volle het inherente recht van Israël om zichzelf te verdedigen tegen bedreigingen jegens zijn grondgebied en zijn bevolking. We delen de bezorgdheid van velen in de regio over de destabiliserende activiteiten van Iran die de internationale vrede en veiligheid bedreigen, en we streven naar een grotere internationale vastberadenheid om de kwaadaardige activiteiten van Iran tegen te gaan.”

Intussen zei Heather Nauert, de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken:

“De Verenigde Staten maken zich grote zorgen over de toenemende escalatie van geweld aan de Israëlische grens en steunen krachtig het soevereine recht van Israël om zichzelf te verdedigen. Irans berekende escalatie van de dreiging en zijn ambitie om zijn macht en dominantie te projecteren, plaatst alle mensen in de regio – van Jemen tot Libanon – op het spel. De VS blijven druk uitoefenen op de totaliteit van de kwaadaardige activiteiten van Iran in de regio en pleiten voor een einde aan het Iraanse gedrag dat vrede en stabiliteit bedreigt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.