Palestijnen in Gaza en West Bank feesten weer na het neerhalen van Israëlische F-16

Palestijnen begroetten op zaterdag het neerschieten van een Israëlische F-16 door Syrië met een feestje in de straten, en terreurgroepen in de Gazastrook die het incident een “zware slag” voor Israël noemden.

Plaatje bovenaan: Palestijnse terroristen delen snoepgoed uit onder de burgerbevolking telkens wanneer Joden worden vermoord of een aanval plaatsvindt of een aanslag wordt gepleegd, zoals hierboven ook gebeurde in Tel Aviv op 8 juni 2016 toen vier Israëliërs werden vermoord en 17 gewonden vielen [beeldbron: United with Israel]

Ondertussen kondigde de moordbrigade van Hamas, de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, aan dat het “de staat van paraatheid heeft verhoogd” langsheen de grens tussen de Gazastrook en Israël, als gevolg van de spanningen in het noorden van Israël. Abu Obaida, een woordvoerder, zei dat de stap was gericht op “het verdedigen van onze mensen en reageren op elke Zionistische agressie.”

In Gaza uitten de terreurorganisaties unaniem hun steun voor Syrië en velen hoopten dat het zou dienen als een afschrikmiddel voor Israëlische militaire operaties.

Het vliegtuig werd blijkbaar getroffen nadat Israël een Iraans drone had neergeschoten die het Israëlische luchtruim binnenkwam. Israël lanceerde toen luchtaanvallen op een dozijn Syrische en Iraanse doelwitten in Syrië, onder meer op het controlecentrum dat de drone (UVA) lanceerde. De Syriërs reageerden met luchtafweerraketten, en raakten kennelijk een van de jets. De piloten zijn erin geslaagd om zich boven Israëlisch grondgebied uit te werpen. De ene raakte zwaar gewond en de ander werd lichtgewond toen ze werden uitgeworpen.

In Jenin in het noorden van Samaria, deelden Palestijnen gisteren namiddag snoepgoed uit om het neerhalen van de Israëlische F-16 te vieren:

De woordvoerder van de terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), Daoud Shehab, beschreef hetr neerhalen van de F-16 als een ‘zware slag’ voor Israël. “Het beeld van Israël van afschrikking werd een zware slag toegebracht”, zei Shehab. “Dit is een nederlaag voor Israël. Het is ook een klap voor de Amerikaanse en Israëlische dominantie in de regio.”

De neergang van de F-16 heeft een “positieve invloed gehad op het moreel van het Palestijnse volk en de Palestijnse verzetsfracties”, voegde de woordvoerder van de Islamitische Jihad eraan toe. Syrië, zei Shehab, had het recht om te reageren op Israëlische “agressie” op zijn grondgebied. “Wat er vandaag in Syrië is gebeurd, bewijst dat sommige landen de kracht en mogelijkheden hebben om te reageren op agressie,” zei hij.

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een pro-Syrische marxistische terreurgroep, betuigde volledige steun aan Syrië in het aangezicht van Israëlische “agressie en gewelddadigheid”. De PFLP “salueerde” het Syrische leger omdat het de Israëlische straaljager neerhaalde. Het incident toonde aan dat, ondanks de burgeroorlog, Syrië nog steeds in staat was elke Israëlische aanval af te weren.

Het Democratische Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP), een andere pro-Syrische leninistische terreurgroep, zei dat de Syriërs het volste recht hadden om hun soevereiniteit te verdedigen. “We ondersteunen het Syrische volk dat zijn land verdedigt tegen Israëlische agressie”, zei de DFLP. Het beschuldigde Israël er ook van “op de oorlogstrommels te kloppen om het Amerikaanse Israëlische plan om de Palestijnse zaak en rechten te liquideren te verhullen”.

door Khaled Abu Toameh


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians cheer downing of F-16, warn Israel not to attack Gaza” van zondag 11 februari 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Palestijnen in Gaza en West Bank feesten weer na het neerhalen van Israëlische F-16

 1. Hoe herken je een imbeciel? Aan het niveau van zijn blijdschap.

  Zoals een dokter die net een patient heeft gered.
  Zoals een onderzoeker bij een doorbraak voor een nieuw medicijn.
  Zoals een student die zijn studie succesvol heeft afgesloten.
  Zoals een sporter bij zijn medaille.
  etc.etc.

  Nee, Palestijnen vieren feest om het neerschieten van een vliegtuig….hallelujah!

  De Israeli’s zijn blij omdat de piloten zichzelf in veiligheid konden brengen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.