Weduwe van vermoorde Ben-Gal: ‘De manier om tereur te stoppen is hier te wonen’

Op 5 februari 2018 werd nabij de stad Ariel in Samaria, rabbijn Itamar Ben Gal (rechts),  een 29-jarige inwoner van Har Bracha en vader van vier kinderen door een Arabische terrorist met een mes doodgestoken. Zijn echtgenote Miriam Ben-Gal (links), zei deze ochtend dat zij gelooft dat de tragedie die haar en haar gezin is overkomen, zal leiden tot een versterking van de nederzettingen beweging in Judea & Samaria.

In een interview op Reshet Bet, zei de weduwe van Itamar Ben-Gal:

“Ik voel dat de Gezegende Heilige me op een geweldige missie heeft gestuurd, geen gemakkelijke, maar ik ben er zeker van dat we deel uitmaken van het proces van verlossing en dat het volk van Israël sterker en beter zal worden en met al onze macht zal doorgaan om dit land te bewonen. We hebben ervoor gekozen om hier te wonen wetende dat er een bepaald risico is.

Het leven is hier gelukkig en levendig, de kwaliteit van het leven is erg hoog, we houden ervan hier te wonen, we wisten altijd dat er een bepaald risico was, maar het was zeker lager dan het risico op kanker of een auto-ongeluk. Mensen durven ondanks de ongelukken toch in de auto te stappen, dus is dat veel riskanter dan hier te wonen.”

Ben-Gal sprak de hoop uit dat Har Bracha spoedig een stad zou worden. “We leven hier omdat het belangrijk is dat we het land van Israël bewonen. De enige manier om terreur te stoppen, is hier met onze tienduizenden te leven en dan zal er geen discussie meer zijn over het feit dat we hier zijn, en daarom vragen we de premier en alle betrokkenen: Bouw hier, vestig je, verander Har Bracha naar een stad en breng veel Joden naar hier.”

Ze sprak over haar man die was vermoord in de steekpartij in Ariel. “Itamar was iemand die alles op de beste manier wilde doen omdat hij wist dat dit is wat de Torah en de Gezegende Heilige van hem willen: om het leven ten volle te leven, het gelukkigst, het leukst, het meest idealistisch. Thuis en met zijn gezin, zijn liefde en respect voor mij en zijn investering in de kinderen, zijn respect voor zijn ouders, zijn werk als opvoeder; alles wat hij op de beste manier heeft gedaan.”

Ben-Gal vertelde hoe haar kinderen omgaan met de tragedie. “De kinderen begrijpen het, maar op hun manier zijn de kinderen sterker dan alle anderen. We praten over vader, we vertellen hen dat vader door een slechte man is vermoord, en nu in de hemel is en hij altijd bij ons is en we elkaar versterken en dat we blij zullen blijven.”

3 gedachtes over “Weduwe van vermoorde Ben-Gal: ‘De manier om tereur te stoppen is hier te wonen’

  1. Ik begrijp niet hoe je iets kan “bezetten” wat je volgens het internationaal recht toekomt. Mijns inziens zijn de enige kolonisten in Judea & Samaria de Arabieren die zich halverwege de jaren zestig van vorige eeuw opeens “Palestijnen” zijn gaan noemen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hij was niet alleen Rabijn. Hij was vooral een kolonist die de illegale nederzettingen in door Israël bezet Palestina bewoond. En dat brengt nu eenmaal risico’s met zich mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.