Palestijnse cultuur: in de week naar school en na het vrijdaggebed in de moskee ‘Joodjes pesten’

Honderden Palestijnse Arabieren maakten op vrijdag weer amok en botsten op goed voorbereidde Israëlische veiligheidstroepen tijdens hun wekelijkse ‘Dag van Woede’ in Judea en Samaria evenals in Gaza. De opkomst wordt elke week wat minder, voornamelijk wegens gebrek aan belangstelling van de buitenlandse pers: minder camera’s = minder stenengooiers.

Plaatje hierboven: met stenen naar Joden gooien is al decennialang een vaste vrijdagse Palestijnse traditie onder minderjarige moslimarabieren in Israël; eerst naar de moskee, even de batterijen opladen en dan vol van Jodenhaat, de straat weer op en met de vriendjes een spelletje ‘Joodjes pesten’ spelen. Waarschijnlijk het oudste kinderspel van de wereld. Allahu akhbar! 

Tijdens de vele kleine opstootjes raakten naar verluidt 57 arabische relschoppers gewond, waarvan één ernstig, aldus een bericht van i24News. Zowat 850 Palestijnse relschoppers demonstreerden aan 13 belangrijke controleposten doorheen Judea en Samaria. Volgens het IDF is dat een aanzienlijk mindere opkomst dan in het begin nadat Trump op 6 december ’17 Jeruzalem uitriep tot hoofdstad van Israël.

De relschoppers gooiden met stenen en brandbommen. De Israëlische strijdkrachten gebruikten verschillende manieren van verspreiding van de menigte. Daarnaast namen ongeveer 400 Palestijnse Arabieren deel aan demonstraties langsheen de grensafsluiting met Gaza, waar de relschoppers stenen gooiden. Het leger zei dat het bij verschillende demonstraties verschillende keren met scherpe munitie had gevuurd om de menigten te verspreiden.

De Israëlische veiligheidstroepen konden op vrijdag twee terroristische aanslagen voorkomen, een daarvan in de Binyamin-regio, waar een 15-jarige Palestijnse Arabier die met een mes was bewapend, werd vastgehouden in de buurt van de gemeenschap van Hashmonaim. In een eerder incident arresteerde de grenspolitie een Arabische inwoner van Hebron nadat hij probeerde de Grot van de Aartsvaders binnen te gaan met een mes verborgen in zijn sok.

De terroristische groep Hamas had vrijdag een ‘Dag van Woede’ uitgeroepen na een maandenlange klopjacht op Ahmad Nasser Jarrar, de terrorist die ervan verdacht werd rabbijn Raziel Sjevach in Havat Gilad te hebben vermoord, en die eindigde met het feit dat hij woensdag jongsleden werd uitgeschakeld door de Israëlische veiligheidsdiensten. Eind goed al goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.