Minister Cohen: Terreur overwinnen door meer huizen te bouwen in Judea & Samaria

Israël’s minister van Economie, Eli Cohen (Kulanu partij), bezocht op donderdagavond Har Bracha om condoleances te betuigen aan de familie van het terreurslachtoffer Itamar Ben Gal. De 29-jarige Ben Gal werd op maandag aan de ingangsweg van Ariel vermoord. Hij wordt overleefd door zijn vrouw Miriam en vier kinderen, waarvan de jongste zes maanden oud is.

Volgend op het bezoek zei minister Eli Cohen:

“Vandaag heb ik de familie Ben Gal gecondoleerd en ik zag de kracht van het Joodse volk – we zijn allemaal verenigd na deze verachtelijke moord en we omarmen allemaal het gezin. De weduwe van Ben Gal zei iets waarvan ik denk dat we er allemaal van kunnen leren:

‘[We moeten] doorgaan met het versterken van het Land van Israël, om hier te bouwen. Iedereen die denkt dat ze ons kunnen onderwerpen, vergist zich. Niemand kan het Joodse volk overwinnen en we zullen de terreur elimineren. We zullen verenigd blijven en het land Israël hier in Samaria opbouwen. We zullen de nederzettingen versterken en dit zal onze overwinning zijn op al die laaghartige schoften.'”

Met betrekking tot de terrorist zei Cohen: “Beveiligingstroepen zullen hem vinden, net zoals ze dat in vorige zaken hebben gedaan. Niemand zou levend naar buiten moeten komen, zoals de vrouw van het terreurslachtoffer zei – doorgaan met bouwen, het land en de staat Israël versterken. Dit is haar verzoek en zijn nalatenschap en we zijn verplicht [deze te vervullen].”

Het hoofd van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, zei dat hij verwacht dat extra gezinnen hun huizen bouwen in Har Bracha, als reactie op de terreuraanval:

“We verwachten dat de regering 800 wooneenheden voor deze plek goedkeurt, zodat de terrorist in Shechem (Nablus) zal weten dat hij niet alleen niet in staat is om een ​​huis te vernietigen, maar dat er nog eens 800 woningen zullen bijkomen. Ze moeten begrijpen dat het doen van deze dingen niet loont.

Afgezien van het versterken van het gezin, moeten we de natie Israël versterken. Ze moeten het begrijpen, zodat onze moorddadige vijanden ook zullen begrijpen dat ze precies het tegenovergestelde bereikten van wat ze van plan waren te bereiken.”

door Ido Ben Porat


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ido Ben Porat “Economy Minister: Victory means building in Samaria” van 9 februari 2018 op de site van Arutz Sheva