Dr. Mordechai Kedar: Palestijnse connectie met Jeruzalem is ‘nepnieuws’ (Fake News)

In een interview met Arutz Sheva, legt Dr. Mordechai Kedar uit waarom de vernieuwing van de elektriciteitsvoorziening in Gaza een logische stap is in navolging van de bezuiniging op het voorziene Amerikaanse budget aan het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties (UNRWA) want “Egypte ergert zich blauw aan de Palestijnen”.

Dr. Kedar legt uit hoe de aankondiging van de Amerikaanse regering om het budget te beknotten de UNRWA zal beïnvloeden. Hij zei dat de organisatie essentiële werknemers niet zou ontslaan, en dat de eerste die schade zou ondervinden het onderwijzend personeel zou zijn en dat scholen zouden leeglopen. “Wat zullen tienduizenden studenten in Gaza of elders doen? Dit creëert een onmiddellijk probleem.”

Gaza
Hij zei dat de aankondiging van energieminister Yuval Steinitz over de hervatting van de elektriciteitsvoorziening aan Gaza bedoeld kan zijn om de economische en psychologische tegenslag voor inwoners van Gaza te verlichten en zo een verslechtering van de veiligheidssituatie te voorkomen:

“In Gaza is stopzetting van de UNRWA-financiering een veel grotere klap dan de erkenning van Jeruzalem, omdat Jeruzalem nooit de hoofdstad van Palestina is geweest en daarom niets van hen wordt weggenomen dat ze nooit hebben gehad. Wanneer je echter geld afneemt, weerhoud je iets dat eens bestond. En ze zijn niet voorbereid op een situatie waarin er geen geld zal zijn, dus ze worden geconfronteerd met een hopeloze situatie.”

Dr. Kedar wijst ook op het gebrek aan steun van de Arabische staten in het licht van de moeilijke situatie van Gaza: “De Saoedi’s zullen hen zeker niet steunen; de Qataris zitten ook in de problemen vanwege de belegering. De Egyptenaren staan ​​niet te trappelen om Hamas te helpen; Iran misschien wel, maar het is onduidelijk hoe ze het geld precies zullen overboeken als er geen tunnels zijn. Er zijn hier enorme problemen.”

“Blijkbaar heeft Israël dan besloten, zodat het niet in onze gezichten zou exploderen in de vorm van demonstraties aan het veiligheidshekken, om elektriciteit te vernieuwen naar Gaza om te verzachten wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Als de Israëlische regering dat zo heeft besloten, hebben ze er blijkbaar ook goed over nagedacht. Dit is geen beslissing die zomaar genomen is omdat een onbekende persoon ‘zich zo voelt’, dus ik vertrouw erop dat ze een beslissing hebben genomen die door logica wordt gesteund.”

Fake News
“Velen in de Arabische wereld weten dat het Palestijnse verhaal met Jeruzalem “nepnieuws” (Fake News) is, omdat de heiligheid van Jeruzalem in de islam door de Oemayyaden is uitgevonden toen ze een alternatieve plaats zochten voor de Haj (islamitische bedevaart) in plaats van Mekka vanwege de opstand in Mekka in 682 na Chr. Dit was vijftig jaar nadat Mohammed stierf – alle verhalen over Jeruzalem zijn complete onzin.

“De Egyptenaren kennen al deze zaken en hebben duidelijk genoeg van de Palestijnen, hun problemen, hun meningsverschillen, het feit dat de Palestijnen geen enkele toenadering tussen een Arabisch land en Israël willen totdat ze alles krijgen wat ze willen, wat ze nooit zullen krijgen. Daarom begonnen de Arabieren op een gegeven moment zowat 3 à 4 jaar geleden, hun rug te keren naar de Palestijnen in die mate zelfs dat Egypte vandaag geen probleem heeft om dit te zeggen.”

Dr. Kedar merkt op dat de Amerikaanse dreiging om hulp te weigeren aan landen die de VS niet volgen, van invloed is op Caïro:

“Egypte maakt zich grote zorgen over de Amerikaanse hulp die ze krijgen. Op het moment dat Trump het Amerikaanse beleid vastlegt, zelfs als de Egyptenaren het niet leuk vinden met betrekking tot Jeruzalem, kan Egypte de strijd samen met de Palestijnen tegen Amerika niet aangaan omdat de Amerikaanse hulp aan Egypte anders dreigt op te drogen. Mensen in Egypte zullen verhongeren omdat de Palestijnen geen overeenkomst met Israël hebben bereikt over Jeruzalem? Waarom zouden ze lijden?”

Lees hier het volledige interview met
Dr. Mordechai Kedar op de site
van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Dr. Mordechai Kedar: Palestijnse connectie met Jeruzalem is ‘nepnieuws’ (Fake News)

  1. Puur nepnieuws & leugens waar onze Westerse media, ‘intelligentia’ & politici niet genoeg van kunnen krijgen.

    Europa heeft sowieso een vreemde verhouding met de waarheid ontwikkeld.

    Hun ‘hulp’ aan de Palestijnse Arabieren & UNWRA heeft daar dan ook niets mee te maken………het is een politieke zet tégen het Joodse Israel en sterke Amerika…….én Trump!

    Like

Reacties zijn gesloten.