Arabische wreedheden jegens Palestijnse vluchtelingen waarover niemand spreekt

Een Palestijns vluchtelingenkamp wordt al meer dan 1.660 dagen belegerd. Honderden van de kampbewoners zijn gedood, terwijl tienduizenden zijn gedwongen om uit hun huizen te vluchten. De naam van het kamp is Yarmouk en het ligt ongeveer acht kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus.

Plaatje hierboven: Syrië, 17 december 2012. Al maanden wordt er in en om het Palestijnse vluchtelingenkamp van Yarmoek gevochten. Sommige Palestijnse terreurfacties zoals de PFLP van Ahmed Jibril strijden aan de zijde van het Syrische leger, andere facties zoals Hamas kantten zich tegen Assad en kozen de zijde van het rebellenleger met als gevolg dat in Yarmoek Palestijnen vechten tegen andere Palestijnen [beeldbron: William Murphy/Flickr]

Degenen die in het kamp zijn gebleven – meestal de ouderen, vrouwen en kinderen – leven in onuitsprekelijke hygiënische omstandigheden en drinken vervuild water. Meer dan 200 Palestijnen uit het kamp, ​​dat sinds 2011 wordt belegerd, zijn gestorven als gevolg van gebrek aan voedsel of medicijnen. De levensomstandigheden in het vluchtelingenkamp zijn ​​volgens elke norm ronduit afschuwelijk.

No Jews, no news
Waarom hebben de meesten van ons niet gehoord van de huiveringwekkende ‘levende’ omstandigheden die kenmerkend zijn voor dit kamp? Omdat het niet op de Westelijke Jordaanoever of de Gazastrook ligt. Waarom de noodzaak om de wereld te blijven herinneren aan het lot van de Palestijnen in Syrië? Het is omdat de internationale gemeenschap en pro-Palestijnse groepen over de hele wereld zich niets aantrekken van de gruweldaden die worden gepleegd tegen Palestijnen in Syrië of een ander Arabisch land, omdat ze niet door Israël zijn gepleegd.

De 82-jarige Mahmoud Abbas heeft intussen duidelijk gemaakt waar zijn prioriteiten liggen. In plaats van te zoeken naar manieren om zijn mensen in Syrië en de Gazastrook te helpen, waar ziekenhuizen  worden geconfronteerd met een dodelijk tekort aan brandstof en medicijnen, heeft Abbas net $ 50 miljoen uitgegeven om een ​​’presidentieel vliegtuig’ te kopen.

Abbas kan het echter niets schelen. Volgens hem zijn de behoeften van zijn mensen de verantwoordelijkheid van de wereld. Hij wil dat iedereen behalve hijzelf doorgaat met het doorsluizen van financiële hulp aan de Palestijnen. Voor hem krijgt het afleggen van een toespraak voor het EU-parlement of de Algemene Vergadering van de VN voorrang op de Palestijnen die sterven door gebrek aan medicijnen en voedsel.

En wat zegt of doet de Europese Unie, de Verenigde Naties en de rest van de wereld? No Jews, no news!

palest-syr

Syrische Palestijnen tussen wal en schip. Tot op heden (12 maart 2016) werden 5.073 Palestijnen gedood, of zijn vermist of gevangen in Syrië [beeldbron: Al Jazeera/AFP]


Lees hier het volledige artikel van
Khaled Abu Toameh op de site van
The Gatestone Institute

Een gedachte over “Arabische wreedheden jegens Palestijnse vluchtelingen waarover niemand spreekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.