Jack Engelhard: Zeg nooit ‘Ik hou van Israël MAAR…..’

Jij spreekt met één stem. Om jouw stem te laten gelden, moet je een vechter zijn. Je moet een leeuw zijn. Als je een lammetje bent, zal het Internet je opvreten.

De meeste brieven die ik uit mijn columns of boeken haal zijn redelijk in orde … maar ik krijg ook de vraag waarom ik mij zo vasthoud aan Amerika, Israël en Trump. Waarom ben ik zo ‘eenzijdig’ en waarom kan ik af en toe de ‘andere kant’ niet zien?

Voornamelijk, moet ik zeggen, op dit punt in onze cultuur, zo verdeeld, zo oververhit, zo gemeen, er is geen andere keus dan je kant te kiezen en er zonder enige moeite aan vast te houden. Aarzelen is voor filosofen. Schrijven over de gebeurtenissen van de dag – als columnist – vereist een duidelijk beslissend gezichtspunt … en laat de deeltjes maar vallen waar ze zullen vallen.

Ik heb mijn keuze gemaakt. Er was een tijd, stel ik me voor, wanneer een columnist zijn pijp zou kunnen aanstekken (ik denk aan Mencken en zelfs Michel de Montaigne) en alle kanten van het argument in overweging nemen. Die dagen zijn voorbij. De wereld is te verdeeld en te gek geworden … en iedereen heeft er een mening over op Facebook en Twitter. Bovendien zal de politieke linkerzijde geen hand uitsteken en ook geen duimbreedte toegeven. Dus, waarom zou jij dat dan doen?

Jij spreekt met één stem. Om jouw stem te laten gelden, moet je een vechter zijn. Je moet een leeuw zijn. Als je een lammetje bent, zal het Internet je opvreten. Als je het voor beide kanten opneemt, verlies je jezelf in een wildernis van meningen. Op een zeer dramatisch moment uit de filmzaal-thriller ‘The Bathsheba Deadline’, vertelt de jonge opgewonden reporter Jay Garfield (bij de onthoofding van Daniel Pearl) dat het te kort dag is om neutraal te zijn. Op een dag – deze dag! – zal hij moeten kiezen … Je gaat erin mee of je ligt eruit.

Een bepaalde lezer vroeg me hoe ik er zo honderd procent zeker van kan zijn? Zijn er geen gebreken in Amerika … geen onvolkomenheden in Trump … geen gebreken in Israël? Omtrent Trump, heb je an echt behoefte aan een afwijkend gezichtspunt? Daar heb je de Democraten en de hele reguliere media al voor, dus nee, bedankt. Ik ga mijn hele weg met Trump. Dat deed ik vanaf het begin, zoals de meesten van ons hier bij Arutz Sheva en elke dag bewijst steeds meer dat we een winnaar hebben gekozen.

Is hij perfect? [Wat Israël betreft] is in vergelijking met Obama het antwoord: JA! Wat Amerika betreft, zijn we perfect? In vergelijking met de 128 ashole landen die tegen ons stemden bij de VN, 22 december – JA! We zijn perfect. Plus, vind je het echt nodig dat ik me tegen Amerika verzet als je daar de media al voor hebt, die Trump uitlacht omdat hij Amerikanen vraagt ​​om de vlag te respecteren.

Over Israël, wie moet oordelen? Europa? Maak je een grap of wat? De VN? Alsjeblieft … en laten we niet beginnen aan de moslimwereld, wiens waarden (in te veel gevallen) in de 16de eeuw zijn blijven hangen. In vergelijking met dat alles is, ja, Israël is perfect … een perfectie verheerlijkt door het feit dat het (net zoals de Verenigde Staten) een gever is in een wereld van nemers.

Niet van mij zul je horen: ‘Ik hou van Israël, MAAR.’ Dat is hoe linkselingen en zelfs sommige conservatieven de Joodse staat ‘verdedigen’. Ze zeggen dat ze van Israël houden, MAAR … Dit diskwalificeert je ter plekke. In de liefde is er geen MAAR … geen halve maatregelen. Je gaat erin mee of je ligt eruit. PUNT andere lijn.

door Jack Engelhard


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jack Engelhard “Do not say I love Israel BUT” van 8 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Jack Engelhard: Zeg nooit ‘Ik hou van Israël MAAR…..’

  1. Ik kan alleen maar zeggen, WIE ISRAËL niet als Broeder heeft, kan GOD niet als VADER hebben, punt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.