Abbas, aka de Dwaas van Ramallah: ‘Jeruzalem is Arabisch, islamitisch en christelijk’

Mahmoud Abbas, voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), zet zijn diplomatieke offensief tegen de Verenigde Staten en Israël verder na de erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en Washington’s verminderde financiële steun aan de UNRWA, het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties.

Plaatje bovenaan: Op 29 maart 2017 woonde PA-president Mahmoud Abbas een bijeenkomst bij van de Arabische Liga aan de Dode Zee in Jordanië [beeldbron: AP/Raad Adayleh]

In een toespraak in Ramallah, de officieuze hoofdstad van ‘Palestina’, zei Abbas dat Jeruzalem “Arabisch, Islamitisch en Christelijk” is, en dat de Palestijnse Arabieren niemand zouden toestaan ​​om te zeggen dat het de “verenigde hoofdstad”‘ is of om de Amerikaanse ambassade ernaar toe te verhuizen. Eerder had Abbas herhaald dat Joden geen enkele historische noch religieuze band hebben met Israël.

De ‘Dwaas van Ramallah’
De Dwaas van Ramallah, zoals hij spottend in de Arabische wereld wordt genoemd, benadrukte dat de PA het er niet mee eens is indien Jeruzalem en de “vluchtelingen” verwijderd zouden worden van de lijst met kwesties die aan de onderhandelingstafel moeten worden besproken. Hij zei dat de Palestijnse Arabieren akkoord gaan met een tweestatenoplossing binnen de grenzen van vóór 1967 en met Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van de Palestijnse staat.

Hij ontkende wat hij beschreef als “leugens” over de weigering van de Palestijnse Arabieren om terug te keren naar de onderhandelingstafel, erop wijzend dat zijn handen nog steeds zijn uitgestrekt naar vrede, die zal worden bereikt door middel van onderhandelingen. Abbas zij tevens dat hij de oorlog tegen de terreur waar ook ter wereld blijft steunen. Zoals bekend noemt Abbas terreur en geweld jegens Joden en jegens Israël geen terreur maar gerechtmatigd ‘verzet’.

Bovendien beweerde Abbas dat sinds 1947 de Verenigde Naties bijna 705 resoluties hebben goedgekeurd en de Veiligheidsraad 86 resoluties heeft goedgekeurd, maar dat geen enkele resolutie werd geïmplementeerd en hij vroeg zich af: “Wat is de waarde van de internationale legitimiteit van de VN wanneer Israël boven de wet staat?”

Ondanks zijn halve waarheden en hele leugens, heeft de PA-president ervoor gekozen om vooraf voorwaarden op te leggen aan gesprekken met Israël in plaats van te luisteren naar de oproep van premier Binyamin Netanyahu om te onderhandelen over vrede. Abbas heeft zijn weigering om met Israël te onderhandelen voortgezet na Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, verklarend dat hij “geen vredesplan meer zou accepteren” zoals dat wordt voorgesteld door de Verenigde Staten.

Hij probeert nu de VS en Israël helemaal te omzeilen door EU-ministers van Buitenlandse Zaken te vragen een Palestijnse staat te erkennen op de gebieden van vóór 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Naar verluidt zal Abbas op 20 februari 2018 de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties toespreken, waar van hem mag verwacht worden dat hij zal reagerene op de actie van Trump inzake Jeruzalem.


Bronnen:

♦ naar een artikelAbbas: Jerusalem is Arab, Islamic and Christian” van Dalit Halevi van 7 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Abbas, aka de Dwaas van Ramallah: ‘Jeruzalem is Arabisch, islamitisch en christelijk’

 1. Het is alleen tragisch dat zoveel Westerse dwazen in deze charlatan een ‘gematigd’ leider zien i.p.v. de persoon die hij is ….

  *een Holocaust ontkenner.
  *een onklopbare kleptomaan.
  *een ijdele melagomaan.
  *een pathologische leugenaar.
  *een tyranieke despoot.
  *een bloeddorstige terrorist.
  *een ontkomen moordenaar.
  +
  *De organisator van het Olympische Spelen Massaker in München.

  Had Israel niet zijn “”vijand”” geweest, dan had geen beschaafd land of persoon met dit figuur op de foto gestaan……maar ja, als Israel of Joden in beeld komen dan smelt de beschaving snel weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.