Moordenaar van Israëlische rabbijn in Ariel opgehemeld in de Palestijnse gebieden

Op maandag 5 februari 2018 werd rabbijn Itamar Ben Gal, een 29-jarige inwoner van Har Bracha (Samaria) en vader van vier kinderen, vermoord door een Israëlische arabier, terwijl hij nabij Ariel op een lijnbus wachtte. De dader, de 19-jarige Israëlische arabier Abed al-Karim Adel Assi, kon ontkomen en wordt druk opgespoord door de Israëlische veiligheidsdiensten.

Plaatje bovenaan: Gemaskerde Palestijn verdeelt snoepjes in Rafah in de zuidelijke Gazastrook onder Palestijnse kinderen die het overwinningsteken gebaren. Dat is een gekende gewoonte onder Palestijnen. Telkens wanneer een Jood of Israëliër wordt vermoord is het feest in de Palestijnse gebieden [beeldbron: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa]

Zoals gewoonlijk geen letter in de westerse pers wanneer een Joodse Israëliër wordt vermoord. Enkel wanneer een Palestijnse amokmaker of terrorist wordt gedood, haalt dit het persnieuws. Zo merk ik dat de openbare Vlaamse omroep VRT NWS de afgelopen week enkel bericht heeft over “Israëlische leger doodt Palestijn bij raid op Westelijke Jordaanoever” zonder verdere toelichting over de omstandigheden, noch het hoe en het waarom.

Enkel de Amerikaanse ambassadeur aan Israël, David Friedman, veroordeelde de Palestijnse Autoriteit en haar gedrag na de terreuraanval in de stad Ariel, waarbij Rabbi Itamar Ben Gal werd neergestoken. “20 jaar geleden schonk ik een ambulance aan Har Bracha in de hoop dat die zou worden gebruikt voor het leveren van gezonde baby’s. In plaats daarvan werd een man van Har Bracha net vermoord door een terrorist, waarbij hij een vrouw en vier kinderen achterliet. Palestijnse “leiders” hebben de moordenaar geprezen. Wij bidden voor de familie BenGal,” schreef de ambassadeur in een tweet.

Het officiële Palestijnse nieuwsagentschap Wafa op maandag citeerde de Israëlische media berichten over de steekpartij nabij Ariel waarin Rabbi Itamar Ben Gal werd vermoord. Het Wafa-rapport repte met geen woord over een eventuele veroordeling van de aanval van de Palestijnse Autoriteit of haar vertegenwoordigers.

Andere terroristische organisaties prezen de moorddadige aanval en de terrorist, die door de politie werd geïdentificeerd als een Israëlisch-Arabische burger, die het toneel ontvluchtte en wordt opgejaagd door IDF-troepen. In een verklaring van Hamas zei de groep dat de ‘heroïsche daad’ werd uitgevoerd tijdens de intifada en als onderdeel van de oppositie tegen het besluit van de Amerikaanse regering om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.

Hamas-woordvoerder Abdel Latif Qanu riep de Palestijnse Autoriteit op om alle banden met Israël te verbreken en de ‘krachten van het verzet’ toe te staan ​​serieuze aanslagen tegen de ‘bezettingsmacht’ en de ‘kolonisten’ uit te voeren. Ook de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad toonde zich verheugd om wat zij een “heroïsche daad” noemde en sprak over “een natuurlijk antwoord op de misdaden van de bezetting jegens het Palestijnse volk.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.