De Palestijnen willen helemaal geen tweestatenoplossing, zij willen Israël

U weet het waarschijnlijk: er is niets zo belangrijk in het buitenlands beleid van Nederland – behalve de buurlanden – als het Midden-Oosten. Want alleen daarover bevat het huidige regeerakkoord een passage:

“In het Midden-Oosten draagt Nederland bij aan vrede en veiligheid. Nederland benut de goede betrekkingen met Israël en de Palestijnse Autoriteit voor het behoud en de verwezenlijking van de tweestatenoplossing: een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël.”

Nu is dit een belachelijke stelling voor iedereen met een beetje historische kennis. Die weet dat die tweestatenoplossing al 80 jaar wordt afgewezen door de Arabieren. Jammer dat dit er niet bij vermeld wordt. En een aanvaarding van die tweestatenoplossing is ook bepaald nog niet in zicht:

♦ Hamas – de grootste Palestijnse partij – wijst deze ondubbelzinnig af. De tweestatenoplossing is strijdig met hun moslimfundamentalistische ideologie, die zegt dat al het grondgebied van het Ottomaanse Rijk heroverd moet worden (ook Spanje, Griekenland enz.).

♦ Fatah – de op een na grootste Palestijnse partij – wijst de tweestatenoplossing ook keer op keer af in het Arabisch, voor de eigen bevolking. Het wil geen Joodse staat, nooit. Dat bleek uit de recente antisemitische haatspeech van Mahmoud Abbas tegen de Joden van Israël.

En drie recente uitzendingen van de Palestijnse televisie laten dat nog maar eens zien. Het Nederlandse streven naar een tweestatenoplossing blijkt een complete fata morgana, getuige de volgende recente drie uitzendingen (in een vertaling van Likoed.nl):

De Opperste Sjaria-rechter en persoonlijk adviseur van Mahmoud Abbas over religieuze zaken Mahmoud Al-Habbash op 22 december 2017 op de Palestijnse televisie:

“Jeruzalem is alleen van ons, alleen van ons. Zij [de Amerikanen] weten dit Het is vreemd dat een staat is die maar iets ouder is dan 200 jaar [de VS] een oordeel heeft over een stad die 5.000 jaar oud is. Waar was Amerika toen Jeruzalem werd gebouwd, dat het kan beslissen waar het de hoofdstad van is? En waar was Israël toen Jeruzalem werd gebouwd? Jeruzalem was hier vóór Amerika en voor Israël en voor Europa en voor deze hele wereld. Wij waren meer dan 5.000 jaar geleden in Jeruzalem. Amerika, dat – bij wijze van spreken – gisteren werd geboren, wil beslissen over het lot van een stad waarvan de leeftijd groter is dan de geschiedenis.”

Het lid van het Centraal Comité van Fatah, Al-Haj Ismail Jaber op 1 januari 2018 op de Palestijnse televisie:

“Met betrekking tot de herroeping van de Palestijnse erkenning van Israël, zal dit onderwerp ook worden besproken? Alle zaken staan op de agenda van de [PLO] Centrale Raad. Inderdaad, we van Fatah hebben Israël niet erkend, nooit. Dit moet duidelijk zijn. We hebben [Israël] nooit erkend. De PLO erkende het. Wij maken deel uit van de PLO, dat is waar. Maar wij, als Fatah, hebben Israël niet erkend.”

De plaatsvervangend secretaris van de Revolutionaire Raad van Fatah, Majed Al-Fatiani op 1 januari 2018 op de Palestijnse televisie:

“Het is niet voldoende dat alleen de inwoners van Jeruzalem zich verzetten tegen [de bezetting] in de straten, steegjes en wijken … Deze activiteit moet zich verspreiden over het hele Palestijnse land; het gebied tussen de rivier [de Jordaan] en de [Middellandse] Zee. Onze identiteit ligt tussen de rivier en de zee. Onze nationale volkssoevereiniteit ligt tussen de rivier en de zee.”


Bronnen:

♦ Een artikel van Likoed Nederland van 4 februari 2018 op de site van Likoed.nl

2 gedachtes over “De Palestijnen willen helemaal geen tweestatenoplossing, zij willen Israël

  1. In Nederland zijn we collectief blind als het om bepaalde groepen of partijen gaan in het buitenland die we eigenlijk helemaal niet zo goed kennen en waarvan we denken dat ze een gerechtvaardigde strijd voeren tegen de bezetter, de grootkapitalist, de kolonisator of de uitbuiter. Je kunt dat het Fidel Castro-complex noemen. Jarenlang nadat de misdaden van Stalin overal bekend waren werd nog steeds overal De Waarheid verkocht. Hij had immers ook zijn goede kanten, zoals Hitler blijkbaar goed voor zijn hond zorgde. Naar mijn mening moet je altijd uiterst kritisch blijven en mag je dat ook zijn, ook jegens Israël als je dat wil, maar niemand zal je dat verbieden. Wat je hier hoort zijn verzinsels op verzinsels. Ik lees hier vaak bijdragen en dan denk ik, waarom moet dit nog eens gezegd worden? Waarom moet je je nog steeds zo verdedigen? Als Abbas e.d. sprookjes vertellen, waarom toch elke keer weer in de verdediging gedrongen? Het moet klip-en-klaar zijn dat het onzin is en we moeten dit niet accepteren.

    Like

  2. Dit noemt men toekomst gerichte politiek en is een zoethoudertje voor de nieuwe burgers van Nederland.

    Mevr. Kaag & haar partij, de Moslim partij DENK en vele Moslims in gemeentelijke besturen zijn de initiatoren van deze politiek.

    Probleem is alleen dat Israel altijd zal doen wat Israel moet doen……ondanks de snode plannetjes in het Nederlandse regeeraccord.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.