Palestijnen kiezen altijd de verkeerde kant en leren niets uit hun fouten

Palestijnen hebben een oude en nare gewoonte om zich aan de verkeerde kant van geschiedenis te plaatsen door zichzelf af te stemmen met tirannieke leiders en regimes. Elke keer dat de Palestijnen de verkeerde keuze maakten, eindigde dit ermee dat ze een zware prijs gingen betalen. Ze lijken echter niets te leren van hun fouten.

Plaatje hierboven: Mahmoud Abbas had nooit gedacht in de voetsporen te treden van wijlen Yasser Arafat en leider te worden van de PLO/PA en Al Fatah [beeldbron: Gallo/Getty]

De Palestijnen hebben een lange staat van dienst betreffende het maken van dergelijke “fouten”. Het smeden van allianties met massamoordenaars en terroristen is iets wat teruggaat tot de tijd van Haj Amin Al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem, die nauwe banden had met Adolf Hitler en Nazi-Duitsland. Volgens Britse archiefdocumenten vertelde Husseini aan Hitler tijdens een bijeenkomst in 1941: “De Arabieren waren de natuurlijke vrienden van Duitsland omdat ze dezelfde vijanden hadden als Duitsland, namelijk de Engelsen, de Joden en de communisten.” Ook bedankte hij Hitler voor zijn steun voor “het elimineren van het Joodse nationale huis”.

Later verbonden de Palestijnen hun lot met de Iraakse dictator Saddam Hussein en ondersteunden ze zijn invasie in Koeweit in 1990. Koeweit was één van de vele rijke Arabische landen die de Palestijnen voorzag van miljarden dollars aan steun, elk jaar. Toen Koeweit een jaar later werd bevrijd door de door Amerikaanse geleide coalitie, werden honderdduizenden Palestijnen gedeporteerd uit Koeweit en andere Golfstaten. En toen Saddams raketten op Israël vielen tijdens de eerste Golfoorlog, kwamen de Palestijnen de straat op om te dansen en het toe te juichen.

Palestijnen kwamen ook de straat op om de aanslagen van 9/11 te vieren, die werden uitgevoerd door al-Qaeda. In de afgelopen tien jaar verheugden ze zich telkens weer als Hamas of Hezbollah raketten afvuurden of zelfmoordaanslagen uitvoerden tegen Israël. Scènes van Palestijnen die snoepgoed uitdelen in de nasleep van zelfmoordaanslagen en andere terroristische aanslagen zijn gemeengoed in de Palestijnse straat.

Een ander teken van Palestijnse steun voor dictators en terroristen kwam in augustus 2017 toen president Mahmoud Abbas de leider van Noord-Korea, Kim Jong-Un, een telegram zond om hem te feliciteren met de “Bevrijdingsdag”. In zijn brief zei Abbas dat “het Koreaanse volk de meest kostbare offers heeft opgeofferd voor zijn vrijheid en eer en spreekt zijn waardering uit voor de steun die Noord-Korea aan het Palestijnse volk heeft getoond in hun strijd voor de vrijheid.”

Zo is (korte) Palestijnse geschiedenis vol met ondersteuning voor terroristen en despoten. De deelname van de ‘ambassadeur’ van de Palestijnse Autoriteit aan een rally samen met Hafiz Saeed was allesbehalve een “onbedoelde fout”. Het weerspiegelt in feite een Palestijnse traditie van samengaan met kwaadaardige en meedogenloze leiders, regimes, groeperingen en terroristen.

Lees hier verder het volledige artikel van
Bassam Tawil op de site van The Gatestone Institute