Waarom PA-president Mahmoud Abbas helemaal geen man van de vrede is

Fatah is de regerende partij van de Palestijnse Autoriteit (PA). De partij wordt bestuurd door één man. Over deze partij is weinig bekend. Er is veel bekend over de man die ze leidt. Velen in het Westen die denken dat ze het een en ander weten over het Arabisch-Israëlische conflict, weten niets over Fatah. Ze weten niet eens wat de naam Fatah betekent.

Plaatje hierboven: Ramallah, 16 juni 2015. President van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, druk gebarend tijdens een vergadering van de Revolutionaire Raad van zijn regerende Fatah partij in Ramallah, Samaria, de officieuze hoofdstad van ‘Palestina’ [beeldbron: AFP/Abbas Momani]

Om te begrijpen wat het woord betekent, betekent Fatah in het Arabisch waarom het bestaat. Het woord Fatah betekentverovering‘. Fatah bestaat om de Joodse staat Israël te veroveren en te vernietigen. Mahmoud Abbas is de man die Fatah leidt. Hij heeft een leven lang gespendeerd aan kleineren en liegen over Joden en de Joodse staat. Om te begrijpen waar deze man over gaat, moet je slechts twee dingen begrijpen.

Vooreerst schreef hij een proefschrift dat ontkent dat de Holocaust 6 miljoen Joden heeft gedood. Dit proefschrift ontkent dat gaskamers werden gebruikt om Joden te doden. Het beweert dat er een overeenkomst was tussen de nazi’s van Hitler en de leiders van de Zionistische beweging, waarbij de Zionistische leiders overeenkwamen om niet te klagen over de moord op Joden als de Duitsers de immigratie naar het toenmalige Palestina zouden garanderen.

Deze beweringen zijn onjuist. De bewijzen die Abbas toont, zijn onjuist. Abbas gaf niet om de waarheid toen hij dit document schreef. Hij gaf om ontkenning van de Holocaust. Het tweede dat je moet weten over Abbas is dat hij, zoals hierboven vermeld, leiding geeft aan Fatah. Als hij begon met het kleineren van de moord op Joden, leidt hij nu een beweging die is toegewijd aan het faciliteren van acties die kunnen leiden tot meer Jodenmoorden.

Bekijk een persbericht van Abbas ‘Fatah. De website van Elder of Zyion, heeft het gevonden. Het is gedateerd 28 januari 2018. Ik heb niets veranderd. Het onthult waarover het bij al-Fatah – en zijn chef – in feite allemaal om draait:

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige en Meest Genadevolle….

O rebelse rebellen in het aangezicht van de bezetter in alle delen van het bezette land, kwaad in het aangezicht van de bezetters en bendes van kolonisten en we hebben geen medelijden met hen totdat we hen hebben verslagen van het land Isra (sic) en verzetshaarden. Fatah is de eigenaar van de eerste kogel, die werd afgevuurd omwille van Jeruzalem en de terugkeer van de vluchtelingen met het onvergetelijke bloed van martelaren en de gewonden en het slachtoffer, een doorn in de keel van alle verliezers sinds haar oprichting, omdat het doel is de bevrijding en de vestiging van de staat Palestina.

De Fatah-beweging heeft consequent iedere schending van de rechten van ons volk, gedrenkt in bloed door enorme offers, afgewezen op basis van de resoluties van internationale legitimiteit en internationaal recht, waarvan het recht op terugkeer van vluchtelingen, het recht op zelfbeschikking en de oprichting van een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad en zijn afwijzing van de Amerikaanse positie tegen de rechten van onze mensen, het eeuwige recht van onze onafhankelijke Palestijnse staat of een poging om het recht op heilige terugkeer te schenden door de geruchten over de hervestiging en de beëindiging van hulpfondsen voor UNRWA, de getuige van het ontwortelen van onze mensen uit hun huizen en steden. Ze werden verslagen door Zionistische bendes en gedeporteerd naar ballingschap …

  • Dinsdag 30/1/2018 zal een dag van solidariteit zijn met het Palestijnse volk in de gebieden die in 1948 bezet werden, met marsen in alle steden en plaatsen van contact met de bezetting.
  • Vrijdag 2 februari 2018 is een dag van algemene volkswoede in alle bezette gebieden en in de vluchtelingenkampen en de Diaspora en Arabische en Islamitische hoofdsteden en hoofdsteden van de wereld om te benadrukken dat Jeruzalem alleen de eeuwige hoofdstad van de onafhankelijke staat Palestina zal zijn.
  • …. het is een revolutie tot aan de overwinning.

Soms lijkt dit persbericht bijna onleesbaar volgens de westerse standaarden van compositie. Het lijkt eerder een reeks van propagandafrases die aan elkaar zijn geregen in soms gedeeltelijk gevormde aanloopzinnen dan een professioneel persbericht.

Mahmoud Abbas is geen vredespartner voor om het even wie Joods is. Hij is oorlogszuchtig, een Jodenhater en een racist. Als hoofd van deze beweging, Fatah, is hij verantwoordelijk voor dit persbericht – en voor de honderden die eraan zijn voorafgegaan. Dit persbericht spreekt voor hem.

Zoals dit persbericht zegt, wil Abbas woede (‘een dag van volkswoede’) tegen de Jood. Hij wil ontreddering. Hij wil de “overwinning” behalen tegen het Joodse Israël. Hij is een man op een missie. Die missie is geen vrede. Het is Fatah – de totale islamitische verovering van de Joodse staat.

door Tuvia Brodie


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tuvia Brodie “Why Mahmoud Abbas is Fatah” van 5 februari 2018 op de persoonlijke website van Tuvia Brodie

Een gedachte over “Waarom PA-president Mahmoud Abbas helemaal geen man van de vrede is

  1. Hij is een vijand van Palestijnse Arabieren, Joden & Israeli’s.
    Hij is een vijand van Democratie & vrijheid van meninguiting.

    Hij is een vriend van het Judophobische Europa.

    Like

Reacties zijn gesloten.